Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Sjekkpunkt Sirbma

Huser hunder, kjørere og frivillige fra Øytun.

Skrevet av: Tine Johansen
Foto: Kim F.O. Nordsveen
Dato: 15.03.2013 13:07


Tore Bergby på sjekkpunkt Sirbma. Foto: Kim F.O. Nordsveen
 

Sjekkpunkt Sirbmà ligger på et trivelig gårdsbruk, tilsynelatende ganske øde. Her kan man få kjøpt seg noe mat, en kopp kaffe, og om nødvendig, tørke klær. Her sitter bl.a. Nina Haraldsen og Ingeborg Sandøy, to funksjonærer som arbeider 24-timersskift.

- Det har vært kaldt og spennende her nå. Vi går hundekjøringslinja på Øytun Folkehøgskole, som er med på Finnmarksløpet hvert år, sier Nina. - Det er obligatorisk, men alle sammen har også veldig lyst til å være med som frivillige. Det er utfordrende innimellom, i natt har det vært nesten helt nedi førti minusgrader, hørte jeg noen som sa. Men det har gått greit, vi kan å kle på oss, og har overlevd natta, smiler Ingeborg.


Nina Haraldsen, godt påkledd. Foto: Kim F.O. Nordsveen
 

- Vi har hatt skift fra 19.00. i går kveld, og har til 19.00. i kveld, men vi har jo mange småpauser innimellom, så det går greit, forteller Ingeborg. Det skimtes nye smil bak rimete balaclavaer. Nina tar et blikk over sjekkpunktet før hun medgir - Det er veldig greit å være frivillig her, vi kom noen dager i forveien, så vi har hatt mye tid til hvile.


Jon Borgebund deler ut halm til spannet på Sirbma. Foto: Kim F.O. Nordsveen

Partnere