Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Hvem er Thomas Wærner?

Fra sprint til langdistansearrangør.

Skrevet av: Tine Johansen
Dato: 15.03.2013 08:18

Thomas Wærner er 40 år gammel, og bor ved Synnfjell i Oppland. Han er gift med Birgitte Wærner (38), også et kjent navn i hundekjørermiljøet, med bl.a. en tredjeplass i Finnmarksløpet i 2011. De har den felles kennelen ”Berserkkennel”.


Blid og humørfylt Wærner på årets Finnmarksløp. Foto: Therese Norman Andersen

Thomas og Birgitte har to barn, begge gutter, den ene på 3,5 år, og den andre på 10 år. Dette gjør at det ikke er en lett sak å ”bare dra” til Alaska, men drømmen er å bo der ett år, og kjøre Iditarod. Begge to har tidligere vært i Alaska og sanket premier innen sprintkjøring, men de er heller ikke fremmed for nordisk stil som de også har drevet med. Wærner har ikke tidligere fått noen førsteplass innen langdistanse hundekjøring.


Thomas Wærner i tet fram mot Karasjok  Foto: Therese Norman Andersen
 

I dag er Thomas blitt en svoren langdistansekjører, men innehunder finnes det på bruket. Ikke mindre enn fire whippeter og en borzoi holder hus innendørs, mens kennelen på ca 60 hunder består av alaskan huskies. Birgitte driver også med westernridning, og da er det klart at det også finnes en hest, og en ponni.


Thomas fôrer på Skoganvarre. Foto: Kim F.O. Nordsveen
 
Thomas Wærner startet denne sesongen opp et helt nytt løp. Mush Synnfjell hadde venteliste lenge før påmeldingsfristen var utgått.  Dette er et løp der absolutt alt man trenger skal være med i sleden fra start, og starten går ved et eneste startskudd mens kjøreren ligger i soveposen og hundene står på langkjetting, og sleden er upakket. Formålet med dette løpet er å komme tilbake litt til den opprinnelige hundekjøringen.


Thomas Wærner og Inger-Marie Haaland kjempet om seier i årets Finnmarksløp. Foto: Therese Norman Andersen
 

Så hvem er egentlig Thomas Wærner? Har vi nevnt at han er elektriker og driver eget firma? At han og Birgitte driver aktiv oppdrett av trekkhunder? At han er en morsom, pratsom og svært hyggelig mann? Det finnes nok ingen fasit på det, men alle kan vi vel være enige om at han er en meget dyktig hundekjører, med tiltakslyst og vinnermot. Og nå er han også vinner av Finnmarksløpet 2013.

 

Kilder:
http://www.appetitt.com/no/team-appetitt/tw.html
http://m.nrk.no/artikkel.jsp?art_id=1.7981140
http://www.sjekkpunktet.no/helt-berserk/ 

Partnere