Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Tøffe Masin

Skrevet av: Tine Johansen
Foto: Kim F.O. Nordsveen
Dato: 15.03.2013 07:24

- Jeg må vel fortelle om helten min, da? svarer Even Bøen på spørsmålet om han har en spesiell hund i spannet.


Helten Masin. Foto: Kim F.O. Nordsveen
 

Masin er 2,5 år gammel, en behagelig hannhund som er veldig lett å ha med å gjøre, og hviler godt, skal man tro den unge kjøreren fra Rjukan. Likevel ligger den godt pelsede gutten, som egentlig går som aleneleder over isen, helt alene bakerst i spannet når de hviler.  Han er nemlig en sånn hund som bjeffer og starter i gang spannet, og kjefter på de andre om han er misfornøyd med tempoet de holder. Even synes det er gøy med sånne hunder, og er veldig fornøyd med hvordan det går med unghunden.


"Bare fem minutter til?"  Foto: Kim F.O. Nordsveen

- Han er en harding, og liker å tøffe seg, smiler Even. - Han blir nok en alfahann når han blir eldre. I forhold til å gå løp er han allerede litt eldre enn alderen tilsier, og ser nok mer på det hele som en lek, og ikke en jobb, selv om han tar ansvaret. Han har det i alle fall gøy, og da blir det jo gøy for kjøreren også!


Uten mat og drikke duger helten ikke.  Foto: Kim F.O. Nordsveen
 

Masin er en personlighet. Even forteller om forrige etappe med Masin som lederhund. Masin hadde gått alene foran, med en av de andre hannhundene i point. Plutselig snudde han seg, og begynte å yppe litt mot hannhunden bak, med et uttrykk som sa ”Nei, nå skal jeg tøffe meg!”.


Ikke bare en hardtarbeidende unghund, men også veldig pen!  Foto: Kim F.O. Nordsveen

- Vi får se om han tar meg alene over isen, i skog kan jeg sette hvem som helst foran, for da er det morsomt med mye variasjon i terrenget. Men over isen er det tøft og ensformig for unghundene, så han er hittil den eneste som går og går.

Partnere