Finnmarksløpet

Webshop

Oppdatert: - Det har vært knalltøft med kulden

Skrevet av: Morten Broks/Geir Stian Larsen
Dato: 15.03.2013 05:00

(OPPDATERT) Thomas Wærner passerte Bollo og er nå i ferd med å ta fatt på nedstigning mot Altaelva.

- Det har vært sjukt kaldt i natt og virkelig tungt over fjellet. Jeg brukte fem hodelyktbatteri i natt, forteller Wærner på telefon bak spannet. Han har omlag halvannen times ledelse og mye tyder på at 40-åringen vil passere målstreken i Alta sentrum først. Vi vil ha løpende kontakt med Thomas på hans ferd tilbake til sivilisasjonen.

Bak ham følger Arnt Ola Skjerve og Inger-Marie Haaland som begge kjørte fra Jotka klokken 6:17. Skjerve har sju hunder i spannet, Haaland har åtte hunder mens lederen har ni hunder.

Klokken 04:46 kom Thomas Wærner inn til Jotka Fjellstue etter en tøff ferd over fjellet fra Karasjok. 40-åringen som kjører for Torpa satte igjen en hund og hadde det fryktelig travelt, rapporterer vår mann Geir Stian Larsen som er på plass ved fjellstua.

- Han sa det hadde gått trått inn til Jotka. Det er minus 35 grader her oppe, og over Jiesjavre var det tåke. Det har nok vært knalltøft for kjørerne i natt over vidda.

Wærner bruker trolig et sted rundt fire timer ned til Alta sentrum, og dermed er det grunn til å vente innkomsten et sted mellom klokken 8 og 9 i dag.

Partnere