Finnmarksløpet

Webshop

Samler studiepoeng under Finnmarksløpet

Skrevet av: Elisabeth Andersen
Foto: Elisabeth Andersen
Dato: 14.03.2013 17:04

Samler studiepoeng under Finnmarksløpet.

«Rock´n Roll Entrepreneurs-studenten» Kristoffer Leistad er en av mange som bidrar under årets Finnmarkløp, men en av de få som faktisk får studiepoeng for sin innsats.

Den unge herremannen er i gang med å ta en bachelor ved det internasjonale entreprenørstudiet på Høgskolen i Finnmark, og Finnmarksløpet er i disse dager klasserommet. Kurset heter Event Management og tar for seg alle mulige sider av det som kreves rundt et stort arrangement som for eksempel verdens nordligste sledehundløp.

For Kristoffer Leistad betyr det timevis med filming for løpets egen web-tv, ispedd enkelte vakter i pressesenteret - sammen med blant andre mamma;

- Ja med den hundeengasjerte familien jeg kommer fra så hadde jeg vel egentlig ikke noe valg, humrer Leistad, som har både foreldre og søsken med i sving som frivillig under løpet.

Den engasjerte familien har holdt på slik i mange år, og Kristoffer tror han sikkert hadde jobbet frivillig også om han ikke hadde fått studiepoengene sine. Når han nå likevel kan ta arbeidet som en del av utdanningen sin, synes han det er midt i blinken;

- Jeg har jobbet som frilanser med mitt eget lyd-firma i 8 år, og samarbeider med to andre som jobber spesielt med film. Praksisen jeg får under Finnmarksløpet er midt i blinken for meg og kontaktene jeg får kommer godt med. Det blir lite søvn, mye jobb men også mye moro.  

Som «Rocke-student» jobber Leistad mot et mål om å kunne leve godt av det som for ham startet som en hobby. Redskapene for å få dette til får han gjennom utdanningen.

- Det blir en helt spesiell studiesituasjon og det er veldig motiverende. Jeg kan absolutt anbefale andre som ønsker seg inn i kreative yrker å velge denne utdanningen, sier han.

  

Om studiet

Rock ´n´ Roll Entrepreneurs er en unik bachelorgrad som tilbys ved Høgskolen i Finnmark, campus Alta. Programmet er utviklet for å gi kreative sjeler økonomisk- administrative og entreprenørielle redskaper i sitt møte med utfordringene ved å gjøre lidenskap til levebrød. Dette gjør det til en ideell utdanning for musikere og andre profesjoner innenfor rammen av den kreative industrien, som for eksempel produsenter, forfattere, fotografer og lydteknikere.

 

- Idéen er at folk som tar sikte på kreative yrker ikke trenger å være fullblods økonomer eller markedsføringseksperter, men de trenger å forstå hvordan markedet fungerer, og hvordan de kan benytte seg av markedsmekanismene. Programmet gir individuelt tilpasset opplæring i prosjektledelse, event, kreativ bransje og andre kulturrelaterte emner. I tillegg vil studentene lære grunnleggende budsjettering, regnskap, opphavsrett, markedsføring og ledelse. Det legges opp til personlig veiledning og bruk av eksterne mentorer i ulike læringsprosesser, forteller ansvarlig for studiet Marit Karlsen.

 

I fjerde semester vil studenten starte sin egen bedrift. Med denne som case vil fokus videre i utdanningsforløpet være på utvikling av idé og forretningsmodell. Det siste året av studiet kan det dessuten være mulig å ta spesialiserende valgemner ved en annen utdanningsinstitusjon, - i inn- eller utland. Avhengig av valgt spesialisering, kan studenten også kvalifisere seg for ulike masterstudier.

 

Ved endt studium har kandidatene sin egen etablerte bedrift som de kan jobbe videre i og med. De som eventuelt ønsker å avvikle bedriften står selvsagt fritt til å gjøre det, men vil likevel stå igjen med gode kvalifikasjoner for kulturrelaterte lederstillinger i offentlig eller privat sektor.

Du kan lese mer om studiet på www.hifm.no/barock/

Her er Kristoffer Leistad i full filming når vinner av 50 mila, Milos Gonda, suser inn gågata i Alta Sentrum.

(Foto: Elisabeth Andersen)

Medstudent på «Rock´n Roll Entrepreneurs» Anton Zharovtsev, gjør klar til direktesendt web-tv før målgang på 500 kilometer.

Foto: Elisabeth Andersen

Partnere