Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: - Hardeste etappe noensinne

Skrevet av: Elisabeth Simonsen/Niels Westphal
Foto: Therese N. Andersen
Dato: 13.03.2013 17:42

Ronny Frydenlund (37) fra Brumundal kom inn til Sirbma kl 16.36, litt over en time etter lederen Inger-Marie Haaland. Vårt team i løypa forteller at han nesten ser litt fortumlet ut, og han er overrasket over å ligge på en 2. plass så langt ut i løpet.

Om etappen over fra Varangerbotn sier han at det har vært hans hardeste etappe i Finnmarksløpet noen sinne. –Jeg har måttet jobbe hele veien, i veldig trått føre over fjellet.

 
Ronny Frydenlund på Tanaelva

Ronny hadde egentlig en avtale om å kjøre etappen sammen med tredjemann i sporet Kristian Walseth. De ble derimot enige om at Ronny kunne kjøre ifra etterhvert. Kristian er plaget med løpetid i spannet, noe som har satt ned farten for kjøreren fra Mathisdalen. 

- Vi måtte hvile i sporet en stund. Jeg var sur og hundene var sur, og da var det ikke noen vits i å fortsette, flirte han på sjekkpunktet i Sirbma.

Etter Walseth fulgte Arnt Ola Skjerve. Han har igjen klart å følge leder Inger-Marie Haaland på farten, og tatt kraftig inn på Frydenlund og Walseth. Dette til tross for at han har kjørt store deler av etappen med en stor hund i sleden.

Se intervju med Arnt Ola Skjerve her

Partnere