Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Samme tur - ulike opplevelser

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Therese N. Andersen
Dato: 11.03.2013 20:37

Etappen fra Neiden til Kirkenes er på 75 kilometer. Like lang for alle, men opplevelsen av den er nokså forskjellig blant de som har kommet seg til Kirkenes i kveld. Mens Trine Lyrek hadde hatt en av sine hardeste opplevelser noensinne der hun brøyta vei over fjellet, var Kristian Walseth strålende fornøyd med såvel føre som hunder.


Kristian Walseth i Kirkenes

 - Turen har gått kjempebra. Veldig fint føre. Det hadde satt seg nå, så det gikk veldig bra, fortalte han vel inne i Kirkenes sentrum. Heller ikke Stine Berget Nordvik var misfornøyd, men dyktig sliten. 

 - Nå gleder jeg meg utrolig til å hvile lenge, sukket hun.

 Men at det det tar på å kjøre Finnmarksløpet også for ungjenta fra Melhus. På spørsmål fra veterinæren om navnet på hundene hun hadde satt ut tidligere i løpet, ble hun svar skyldig noen minutter. Hjernen fungerte rett og slett ikke helt som den skulle.


Stine Berget Nordvik i Kirkenes

 - Sorry, I can`t think right now, lo hun til de spanske dyrlegene. Og veterinærene tok det hele med ett smil og kunne greit vente til hjernen hennes fungerte igjen. 

Harald Tunheim, som kom til Kirkenes litt før Kristian og Stine, hadde hatt en tøffere opplevelse enn de to yngre konkurrentene. Med to hunder i sleden på skift, gikk det tungt i løse spor.


Harald Tunheim i Kirkenes

- Nei, det har vært tungt. Jeg kunne nok sikkert kjørt en halvtime raskere uten de stive hundene. Bare det å skifte mellom hvilken av de som skulle være i sleden, tok mye tid. Men de ble stive plutselig, og det er ikke noe du kan se på forhånd. Så da ble det slik, sukket han litt oppgitt.

 

Partnere