Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Nå skal det avgjøres

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Dato: 11.03.2013 08:15

Før start innrømmer Gonda at han nå har en god sjanse til å vinne FL-500 2013. Han forteller at han forsøker å ikke tenke på vinnersjansene. - Det er bedre å bli positivt overrasket dersom jeg vinner. Gonda kjørte ut med 7 hunder.


Milos Gonda fra slovakia blir intervjuet før start på Jergul.
Foto: Markus Leistad

Seksten minutter etter Gonda startet Ole Wingren. Om vinnersjansene uttaler Wingren at - Både hundene og jeg har hvilt godt. Jeg kjører alltid sakte over Hundevidda, det er etappene etter Jergul som er mine beste, men holder Gondas hunder inn til mål, så blir han for sterk. Wingren kjørte ut med 7 hunder.

Finske Wingren snakker med Finnmarksløpets Web-tv og signerer seg ut fra sjekkpunkt Jergul.
Foto: Davina Muller

Kort etter at Wingren forlot Jergul, startet Katy Meier og Eline Lihagen henholdsvis 9 og 11 minutter bak. Meier har så langt vært fornøyd med løpet.

- Gonda er nok utenfor rekkevidde. Jeg har kjørt med samme tempoet som da jeg vant i 2012. At konkurrentene kjører raskere, kan jeg ikke gjøre noe med.


Svenske Katy Meier.
Foto: Davida Muller

Det var en offensiv Lihagen som startet ut fra Jergul med heng på teten. - Både Wingren og Gonda er innenfor rekkevidde. Strekningen mellom Jergul og Alta er veldig lang, så alt kan skje frem til målgangen.

Lihagens handler og samboer Ole Sigleif Johansen likte det han så da Lihagen startet fra Jergul. - Hundene så bra ut, spannet hadde fin rytme og god fart. Jeg er fornøyd med det jeg så.

Eline Lihagens spann gikk ut fra Jergul i full galopp. Bilde er tatt noen km etter Jergul.
Foto: Rune Paulsen

 


Gonda ut fra Jergul.
Foto: Davina Muller


Milos Gonda på isen noen km etter Jergul. Gondas hunder så meget sharp ut på isen.
Foto: Rune Paulsen


Katy Meier på isen noen km etter Jergul.
Foto: Rune Paulsen


Ole Wingren i fint driv på isen etter Jergul. Kan han ta igjen Gonda?
Foto: Rune Paulsen

Partnere