Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Dag Broch inn som første mann til Karasjok

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Foto: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Dato: 10.03.2013 15:13

En uforskammet sprekt spann ankom Karasjok kl. 15.00. Broch har hvilt lite tidlig i løpet, og må nå hvile lenge i Karasjok.

- Jeg ønsket å gjøre noe sprell, forklarte en smørblid Broch når han skulle forklare hvorfor han har hvilt som han har gjort.

- Målet mitt har hele tiden vært og er fortsatt å fullføre løpet, i tillegg til å være først til Karasjok.

Som første spann inn mottok Broch en gave fra Karasjok kommune.


Gaven til første spann. Glass fra Bobleglasshytta. I bildet t.v. Amund Peder Teigmo t.h. Nils Aslak Boine begge fra fra Karasjok kommune.
Foto: Leistad

Da hundene til Broch kom løpende inn til sjekkpunktet, stod vererinær Trine Marhaug sammen med to andre veterinærer klar til å sjekke hundene før de skulle få hvile. De er 7 vetrinærer som skal jobbe på sjekkpunktet Karasjok når FL-500-spannene kommer inn i løpet av kvelden og natta.

Marhaug forteller på spørsmål om hva hun umiddelbart ser etter når et spann kommer inn på et sjekkpunkt. - Jeg  ser om hundene virker pigge
og om de er "bright" og "alert". Spannet til Broch observerte hun at tok snacking og fulgte med på menneskene på sjekkpunktet. Marhaug forklarte at hun alltid forsøker å undersøke hundene før de legger seg for å sove, slik at de ikke blir forstyrret når de hviler.

 

 

 

Veterinærene venter på å få sjekket hundene. Fra venstre Jose Luis P. Bautista, Trine Marhaug og Anne Amundsen
Foto: Leistad

 


Dag Broch blir intervjuet av NRK.
Foto: Leistad

 

 

 

 

Partnere