Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Imponerende så langt av yngstemann!

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Dato: 10.03.2013 13:30

I Mathisdalen i Alta har det utviklet seg et helt spesielt hundekjørermiljø med forholdsvis mange gode kjørere og spann. I skrivende stund befinner den yngste av årets deltakere i FL-500, Espen Sønvisen Bech (18), seg på tur oppover Tana med bare 4 kjørere foran seg og 8 hunder i spannet. Tidligere i vinter har han gjort det bra i Femundsløpet, så det er for så vidt ingen overraskelse at dette går fort. Når man ser hvem som ligger foran og ikke minst bak (Sølvi Monsen(49), Elisabeth Edland (54),(Ole Wingren (61)) så er det direkte imponerende. Jyplingen gjør det bra.

Fra handler Nina Vollen får vi vite at Espen er på hugget, vil stadig ha informasjon om hvem som er foran og bak. Han er optimistisk med tanke på fortsettelse. Foring og hvile i Levajok gikk veldig bra, så konkurrentene bør nok  vær obs på denne "coming man"

 Noe av grunnen kan ligge i godt hundemateriell, far hans (Petter Bech) er bonde og har høy kompetanse på avl og valg av individer. Selv mener han at han er smittet av en særdeles kraftig hundebasill, så kraftig at alt handler om hundekjøring nå. Det blir spennende å følge fortsettelsen.

Partnere