Finnmarksløpet

Webshop

Scene Finnmark

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 17.01.2013 12:18

FROST OG SLINCRAZE TIL FINNMARKSLØPETS LIVESCENE - Nordnorsk elektronika og samisk rapp avløser lyden av hundespann
 
Etter hver etappe av Finnmarksløpet fortsetter folkefesten på en livescene med noen av Nord-Norges mest spennende artister. Elektronika/pop-duoen Frost, bestående av Aggie Peterson og Per Martinsen, den samiske rapperen SlinCraze med DJ og dansere fra Stellaris DansTeater varmer publikum i Tana, Kirkenes, Varangerbotn, Karasjok og Alta.
 
Livescenen produseres av Scene Finnmark og lokale arrangører, og arrangementet er gratis for publikum. 
 
Frost
Frost består av Aggie Peterson og Per Martinsen. De lager melodiske popsanger ikledt et smakfull elektronisk lydbilde. Frost slo gjennom i 1998 med Clouds across the moon fra albumet Bedsit theories, da Aggie Peterson arbeidet sammen med DJ Rune Lindbæk og Torbjørn Brundtland (nå Röyksopp). 
 
I 2001 innledet hun samarbeidet med Per Martinsen fra Mental Overdrive, kjent for elektronic funk. I fjor gav de ut det fjerde studioalbumet Radiomagnets, som er inspirert av spøkelsesbyen Pyramiden på Svalbard. 
 
 
SlinCraze
Nils Rune Utsi, bedre kjent som rapperen SlinCraze, er et unikt talent fra bygda Masi. Han ble i fjor tildelt den første Ramp-prisen av Åge Aleksandersen, som mener at SlinCraze lager «fabelaktig musikk». 
 
– Jeg forstår ikke hva han synger om, men opplevelsen er hevet over det. Han er et sinnssykt talent, sa Åge Aleksandersen til NRK da han delte ut prisen på 250.000 kroner.
 
SlinCraze har også blitt valgt som årets samiske artist av Sápmi Music for 2013. Dette er musikk vi kommer til å høre mye av framover!
 
Stellaris DansTeater
Stellaris er et profesjonelt danseteater og scenisk virksomhet fra Hammerfest som ledes av Solveig Leinan-Hermo. 
 
 
Program Finnmarksløpets livescene
 
Tana 10. mars
Kirkenes 11. mars
Varangerbotn 12. mars
Karasjok 13. mars
Alta 14. mars
 
For klokkeslett og annen informasjon om livescenen, følg med på www.finnmarkslopet.no
 
Om Scene Finnmark
Scene Finnmark er en avdeling under Finnmark fylkeskommune, med ansvar for formidling og produksjon av musikk og annen scenekunst. Scene Finnmark består av landsdelsmusikere, Sápmi Music, Den kulturelle skolesekken i Finnmark og Ung artist (tidligere MufiStar).
Partnere