Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Trine Kristiansen Lyrek i mål

Skrevet av: Stig-Martin Arctander/Anne-Mette Bjøru
Dato: 16.03.2012 19:06

Foto: Geir Stian Altmann Larsen.

Trine Kristiansen Lyrek (39) kom inn til Alta klokka 20.11 til fjerdeplass i FL-1000.

Trine, opprinnelig fra Sarpsborg, gikk et år på Øytun folkehøgskole tidlig på 90-tallet. Da ble hun hektet på hundekjøring, og flyttet senere til Alaska for å lære mer. Trine bodde en del år i Alaska og kjørte Iditarod i 2005, en stor drøm hadde gått i oppfyllelse.

Hun har i dag gjennomført sitt femte Finnmarksløp. Hun kjørte FL-500 i 2007, men har ellers kjørt 100 mila. Beste plassering til nå fikk hun i 1997 med en 12. plass. Hun er svært fornøyd med årets gode plassering. Trine har hatt en av de mest erfarne hundekjørerne som sin handler, selveste Mr. Finnmarskløpet Roger Dahl. Den tryggheten det skaper å ha en så erfaren handler har vært viktig for henne. Trines hundespann består av hennes egne og noen av Roger sine hunder. De to skaper et super-team som nå har vist seg å gjøre stor suksess i årets løp.

Trine gliste fra øre til øre da hun kom inn. - Jeg er veldig stolt av hundene mine, spesielt Kongo som satte inn et ekstra gir da han fikk døtrene sine fram sammen med seg, sa hun. Trine har allerede strategien klar for neste løp. -Jeg skal bare hvile litt først, lo hun. På spørsmål fra Hanne Rosenberg sa Trine at traseen på Finnmarksløpet er mye tøffere, men heldigvis kortere enn Iditarod.

Finnmarksløpet gratulerer Trine med en solid fjerdeplass!

Partnere