Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Gullvinneren: - Jeg mista aldri trua

Skrevet av: Tor Mikkelsen/Mina Sveen
Dato: 16.03.2012 14:32

Foto: Jørn Losvar

Inger-Marie Haaland (50) kom inn klokka 14.06 og tok sitt andre Finnmarksløp-gull, og dermed NM-seieren i langdistanse hundekjøring, 14-spann. Dermed har hun fått to gull på to start, noe bare Sven Engholm har klart før henne.

Hun er en topp ambassadør for hundesporten med sitt alltid smilende ansikt, så også da hun kom til Alta i dag, med det som har vært det sprekeste spannet den siste etappen.

I årets løp startet hun med en 8.plass ved passering Jotka. Så gikk det unna til Skoganvarrre hvor hun kom inn først. Deretter roet hun alt ned, brukte tid over gaissene og ankom Levajok 1 som nr syv. deretter begynte hun å skuffe på, nr 5 i Tana og nr 4 på Neiden 1. Deretter fulgte "jordskjelvet i Kirkenes", inn som nummer tre og rett gjennom til Neiden 2. Der lå hun en stund, og lot  Sørlie og Tunheim kjøre foran til Varangerbotn hvor hun kom inn som nr 3. Deretter er hun registrert inn som nr 1 resten av løpet, dog i Karasjok sammen med Tunheim som jo passerte henne på Tanaelva.

Foto: Jørn Losvar

Inger Marie har en helt klar filosofi for at kjøringa skal gi optimale resultater, det skal alltid være godt humør, det skal være moro. Det blir det hvis man har et litt skeivt blikk på situasjonen når det butter litt imot. Hun fokuserer på å se det morsomme og det gode og kan gjerne synge og danse litt for hundene eller ta seg en blund, en power-nap, sammen med dem. Så får resultatet bli det det blir. Og det blir det jo! Vi har en mistanke om at ambisjonene og vinnerinstinktet nok er litt større enn dette kan gi inntrykk av.

Hun sjokkerte hele finnmarksløpsmiljøet med å kjøre rett gjennom Kirkenes. Det har ingen prøvd før. Pressesenteret fikk da på telefon spørsmål fra handler Ralph Johannessen: Likte dere showet? Svaret har vi nå:

JA, VI LIKTE SHOWET!

VI GRATULERER ÅRETS FL-CHAMPION og NORGESMESTER!

Partnere