Finnmarksløpet

Webshop

Gullvinneren: - Jeg mistet aldri trua

Hun har hatt dristige stunt, lange strekk og et løp på kanten av knivseggen.

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Dato: 16.03.2012 14:16

Klokka 14.06 kom en strålende Inger-Marie Haaland i mål i Alta etter 1044 kilometer på sporet, med det som den siste etappen har vært det mest energiske spannet i teten.

-Jeg mistet aldri trua, selv da det gikk trått, sier vinneren.

Årets FL-champion, har en sjelden i FL-1000-statistikk. Hun har 100% uttelling, to starter, to seire, og det er det bare Sven Engholm som har gjort før henne. Haaland har også løyperekorden. Teamkamerat og i år også handler, er Ralph Johannesen, en merittert hundekjører med mange seire på samvittigheten, deriblant en på FL-1000 (2010)

Hun er en topp ambassadør for hundesporten med sitt alltid smilende ansikt. Mental styrke er noe av hennes merkevare, og det har hun hatt bruk for i dette løpet. Det har vært lange, tøffe strekk, og det har vært dårlig vær og tung nysnø. Likevel kommer hun inn til sjekkpunkt med et smil, og er vennlig imøtekommende. Også i går, da hun fikk et ufrivillig stopp rett før Karasjok, og ble ledsaget av Harald Tunheim det siste stykket, var det en positiv og blid hundekjører som kom inn til hvilen. Det til tross for at forspranget hun hadde ble spist opp på et lite øyeblikk der nede på elva.  

I årets løp startet hun med en 8. plass ved passering Jotka. Så gikk det unna til Skoganvarrre hvor hun kom inn først. Deretter roet hun alt ned, brukte tid over gaissene og ankom Levajok 1 som nr syv. deretter begynte hun å skuffe på, nr 5 i Tana og nr 4 på Neiden 1. Deretter fulgte "jordskjelvet i Kirkenes", inn som nummer tre og rett gjennom til Neiden 2. Der lå hun en stund, og lot  Sørlie og Tunheim kjøre foran til Varangerbotn hvor hun kom inn som nr 3. Deretter er hun registrert inn som nr 1 resten av løpet, dog i Karasjok sammen med Tunheim som jo passerte henne på Tanaelva.

Inger-Marie har en helt klar filosofi for at kjøringa skal gi optimale resultater, det skal alltid være godt humør, det skal være moro. Det blir det hvis man har et litt skeivt blikk på situasjonen når det butter litt imot. Hun fokuserer på å se det morsomme og det gode og kan gjerne synge og danse litt for hundene eller ta seg en blund, en power-nap, sammen med dem. Så får resultatet bli det det blir. Og det blir det jo! Vi har en mistanke om at ambisjonene og vinnerinstinktet nok er litt større enn dette kan gi inntrykk av.

Hun sjokkerte hele finnmarksløpsmiljøet med å kjøre rett gjennom Kirkenes. Det har ingen prøvd før. Pressesenteret fikk da på telefon spørsmål fra handler Ralph Johannessen: - Likte dokkar showet? Svaret har vi nå:

JA, VI LIKTE SHOWET!

VI GRATULERER ÅRETS FL-CHAMPION!

Partnere