Finnmarksløpet

Webshop

Kvitsokk heier på Robert

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 15.03.2012 18:22

Da Robert Sørlie passerte målstreken og vant Iditarod 2005 uttalte han at Kvitsokk var en av de aller beste hundene han noen gang har hatt i ett spann. Hunden lånte Robert av Bjørnar Hansen Østigård. Sju år senere er Bjørnar funksjonær på sjekkpunkt Karasjok, torsdag ettermiddag så han Sørlie komme inn en time bak de to i teten. Ved hans side vimset Kvitsokk rundt og lurte sikkert på hvorfor han ikke fikk være med på moroa.

Bjørnar og Kvitsokk. Foto: Trond A. Andersen

Tror du Kvitsokk heier på Robert? spør vi dumt. Østigård flirer og sier at man må vel anta det. Kanskje ikke verdens mest korrekte antakelse, men det som er så fascinerende er å se denne snart 14 år gamle vidunderlederens tilstedeværelse. Kvitsokk er totalt døv, men for de som ikke vet alderen er de umulig å skjønne at denne atleten er så gammel. De karakteristiske hvite forlabbene er fortsatt full av krutt og han synes enda det er moro og erte sønnen Alopex mens de koser seg i folkelivet på sjekkpunktet.

- Han er like klin gærn enda, bekrefter Bjørnar. – Jeg hadde aldri trodd at han skulle holde seg så frisk. Vi kjører enda med han, selv om det bare blir korte koseturer.
Kvitsokks heroiske innsats i Iditarod 2005 ble belønnet med ”Golden Harness award”, som er en pris til beste hund i løpet. Juryen bestod av kjørerne som nådde mål i Nome, Alaska.

Kvitsokk ble landskjent da det ble laget et eget VG-bilag om hans prestasjoner. Landets største avis fulgte Bjørnar og Kvitsokk gjennom hele Finnmarksløpet i 2008, dette var Kvitsokks siste løp.

Det gleder hundekjørerhjerter å se en så fantastisk atlet still going strong.
Muligens får Sørlie noen heiebjeff fra pensjonisten når han løfter anker for å ta opp kampen mot de to foran, sent torsdag kveld.

 

Kvitsokk følger med. Foto: Trond A. Andersen 

Partnere