Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Frydenlund plukket plasser

De ti første spannene befinner seg ett eller annet sted mellom Levajok og Karasjok, og vi har kikket litt nærmere på hva som skjer.

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 15.03.2012 17:42

Ronny Frydenlund har  kjørt noen løp før, og fra Finnmarksløpet har han en 12. plass som beste resultat. Det er mye som tyder på at han kan komme til å slå persen sin i år, for akkurat nå ligger han på en åttendeplass, som han har jobbet seg opp til siden han lå på 22. plass i Kirkenes. Da Frydenlund kom inn på Levajok i halv tolvtida i dag, strålte både hunder og kjører, og spannet så energisk og fint ut. Frydenlund sier selv at han har mange ledere, kanskje det kan være noe av forklaringen på at dette så langt har gått som smurt, i tillegg til at han altså ikke har kastet seg på noe rotterace i begynnelsen av løpet, men hvilt og holdt igjen. Frydenlund gav seg ikke til i Levajok, men fortsatte rett videre mot Karasjok, og for øyeblikket befinner han seg på Tanaelva.

Mellom Levajok og Karasjok akkurat nå, ligger Trine Lyrek først i løypa, men GPS-en har stått stille en stund omtrent på samme plass som Inger-Marie Haaland tok en liten blund, men alt tyder på at det er bevegelse i spannet. Magne Storstein har avansert i feltet, han kjørte lenge etter Nina Skramstad, men passerte henne på Tanaelva. Dermed blir det brøytejobb på Storstein, det er litt løssnø i sporet. Ikke veldig langt etter følger altså Frydenlund, mens Stine Berget Nordvik som også har kjørt et bra løp ligger etpar mil etter. Hun hadde ingen ambisjoner utover å gjennomføre på en grei måte da vi snakket med henne i Kirkenes, men det kan se ut som hun har fått ferten av noe likevel, for siden Kirkenes har hun plukket plasser som blåbær. Fra en 22. plass i Kirkenes, ligger hun nå på topp ti-lista, og det er ingen liten prestasjon.

Ett eller annet sted på sporet mellom Levajok og Karasjok er det imidlertid en joker, han er umulig å se på GPS, men ble passert av Nina Skramstad tidligere i dag, som kunne fortelle at han akkurat da hadde litt trøbbel med å få hundene til å gå, og hadde satt seg ned på sleden et øyeblikk. Han har altså ikke operativ GPS, så han kommer når han kommer.

Resten av topp ti - det vil si Thomas Wærner og Lars Monsen - har hatt noen timer i Levajok, og befinner seg fortsatt der.

Partnere