Finnmarksløpet

Webshop

Flott bredde i deltakelsen

Finnmarksløpet er skikkelig breddeidrett i ordets rette forstand.

Skrevet av: Tor Mikkelsen/Karoline Leistad-Jonas
Dato: 15.03.2012 10:30

Finnmarksløpet er en konkurranse hvor menn og kvinner, unge og gamle fra mange nasjoner konkurerer på like vilkår, virkelig et arrangement i tråd med FN´s tusenårsmål, som også Finnmarksløpet har med seg. Noen satser på å vinne, andre på en bra plassering og for mange er det en kjempeprestasjon å fullføre. Felles for alle er at de uttrykker stor glede over den opplevelsen det er å kjøre løpet. Det er dette som er så spesielt med Finmarksløpet og som skiller sporten fra andre idretter. 

Blant deltakerne i FL-1000 er Ytterpunktene i alder  Kjell Brennodden (63) fra Folldal. Han kom inn på Sirbma som nr 16 kl. 03.39 og ligger nå der. Aila Emilie Sarre (21) fra Tana gikk ut fra Varangerebotn som nr 30 kl. 08.38. 

Brennodden har laaaang erfaring og har kjørt FL-1000 mange ganger. Handleren svarer på vårt spørsmål at målsettinga om å slå Arne Karlstrøm nok er justert noe ned nå, kjøringa har ikke gått etter planen. I starten var det for varmt og det gikk sakte. 

Kjell Brennodden passerer Jotka

Foto: Jørn Losvar

Det andre ytterpunktet i alder  i FL-1000, Aila Emilie Sarre,har allerede rukket å skaffe seg en del erfaring, men det er første gang hun prøver seg på 100-mila. Fra Kirkenes til Neiden 2 hadde hun beste etappetid! Hun kom inn til Neiden 2 med 11 hunder og brukte bare litt over 10 timer på strekningen på tross av uvær. Sterkt.. Hennes mål er å gjennomføre på en god måte. Handlerne kan opplyse at hun er i kjempeslag. Hun er ventet inn til Sirbma ca halv to.

 

Samme som i FL-1000 har vi yngste kjører Kim Frode Ophus Nordsveen fra Hamar på 21 år, og eldste Philip John Gretton fra Derby i England på 63 år. Nok ett eksempel på at dette er en sport der alder ikke spiller noen rolle. Alle kan delta dersom de har fylt 18 år.

Begge har fullført årets FL-500 som rookies.

Eldst i FL-500 er Phillip på 63 år og han kommer fra England, han kjører hunder som han lånt hos venner i Sverige. Hans målsetting for løpet var å komme til mål og nå banketten. Han klarte det fint og ble nr. 43.

 

Phillip gretton på vei til sjekkpunkt Jotka

Foto: Jørn Losvar

Yngst i FL-500 er Kim Frode på 21 år, han er fra Hamar og dette er hans første Finnmarksløp. Han har erfaring fra Femund 400 som han har kjørt i 2010 og 2011. Målet hans for FL-500 er å få erfaring til seg selv og hundene hans. Kim kom inn som nr. 50.

 

Kim Frode på vei inn til mål i Alta

Foto: Sten Tony Hansen

Partnere