Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Peptalk før avreise

Der ser ut til at Sørlie og hundene var enige om strategien for neste etappe.

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 13.03.2012 23:45

Robert Sørlie selte på og dro ut på etappen mot Varangerbotn klokka 22.42, og han hadde ingenting imot at Harald Tunheim ligger foran og brøyter spor. Han forteller at han har hvilt litt, det ble ikke akkurat søvn, men han er klar igjen, og hundene virker fine og klare til å dra. To måtte bli igjen i Neiden på grunn av såre håndledd, men ellers stod det bra til. Det var ikke noen kanonfart ut på elva fra Neiden, men det gikk på fram.

En times tid senere kom Thomas Wærner og Lars Monsen inn, og det har ikke vært noen søndagstur fra Kirkenes. - Fy søren, det er annerledes å kjøre denne veien, det er jo bare én lang oppoverbakke, sa Monsen til kameraene da han kom inn. NRK fikk imidlertid ikke sitt før Monsen hadde fått seg litt å drikke, for det har vært en tøff jobb å komme seg  hit. Også hundene var klare for litt påfyll, og Monsen trakk i et kledelig forkle før han begynte å kokkelere ved fôrkokeren. Monsen har kjørt på 12.02, omtrent samme tid som de andre som er kommet inn nå. Thomas Wærners tid er imidlertid ikke sammenlignbar, ettersom han har hvilt på sporet. Monsen ligger på en 12. plass nå.

Thomas Wærners hunder sa ikke nei takk til påfyll etter å ha glefset i seg maten sin, for der i gården var det ikke mangel på appetitt. Wærner kunne tenkt seg triveligere vær å hvile utendørs i, men fikk fem timers avslapning på sporet ved Kirkenes. Han har slitt med ledere på denne etappen.

Foto: Mina Sveen

Partnere