Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Brøytet til Neiden2

Trine Lyrek er veldig stolt av hundene, som har gjort en kjempejobb på en ruskete tur.

Skrevet av: Mina Sveen/Anki Ødegaard
Foto: Mina Sveen
Dato: 13.03.2012 21:03

Trine Lyrek innrømmer at det har vært skikkelig slitsomt med snøværet på fjellet. Hun roser hundene, som har vært helt fantastiske. Hun kjørte en stund sammen med Ketil Reitan og spurte om han kunne ta del i brøytejobben. Det kunne han ikke bistå med, ettersom han har for unge og urutinerte hunder. -Da kjørte jeg heller fra ham, sier hun. Lyrek har observert sporet etter Sørlie, der han hadde kjørt feil.

Lyrek har omtanke bakover i feltet, hun mener de som ikke har gode uværsledere i dette været vil få en svært trøblete tur. Bak henne er Ketil Reitan som nettopp kom inn på sjekkpunkt, Arne Karlstrøm, Nina Skramstad, Magne Storstein og Thomas Wærner er på tur til Neiden 2, sistnevnte tok med seg halm for å hvile på sporet, men er også undervegs.

Trine Lyrek har nest best kjøretid av dem som har vært på uværstur, 11.36. Harald Tunheim har kjørt et drøyt kvarter raskere.

I ettermiddag har det snødd tett i Neiden, og været i området er såpass ruskete at det var trøbbel med overføring av tv-sendingen tidligere i kveld. På fjellet er det naturlig nok mye mer værhardt, og det er ikke noen solskinnstur spannene er ute på i kveld. 

Foto: Mina Sveen

Partnere