Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Har kost seg, tross alt

Kun 6 minutter skilte Robert Sørlie og Harald Tunheim inn til sjekkpunkt Neiden 2. En snittfart på 10,6 km/t etter 16 timers hvile sier sitt om forholdene.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Jørn Losvar
Dato: 13.03.2012 19:31

   

Det har vært en heftig tur. Kuling og tett snøvær i fjellet. Lange strekninger totalt uten spor. Skikkelig whiteout. Disse forholdene tatt i betraktning har det egentlig gått greit. Sørlie mener at det faktisk er greit med litt vær. De kan ikke bare kjøre på trikkeskinner i solskinn. Finnmarksløpet skal være utfordrende og man må takle alle forhold. Robert Sørlie klarte å rote bort ca en halv time med feilkjøring på veien.

Men han synes synd på de som kommer bak i sporet og har betraktelig mindre hvile ut fra Kirkenes. De kan få det kjempetøft.  Han får spørsmål om ikke Inger Marie Haaland egentlig var riktig så smart i går kveld da hun stakk fra Kirkenes. – Ja, det måtte du selvsagt spørre om, ler Sørlie. I dag kan vel alle være enig om at Team Haaland/Johannesens strategi var en innertier. Haaland fikk flere timer med gode spor og bra fart før snøværet innhentet henne i morges. Dermed har hun brukt langt mindre krefter på etappen enn gutta som kommer etter henne.

Harald Tunheim bekrefter Sørlies beskrivelse av forholdene underveis fra Kirkenes. Det var kun stikkene som viste at det fantes et spor der ut.

Tunheim har en hund i sleden på vei inn, og han er klokkeklar på at dette har vært en særdeles tung etappe.

Partnere