Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Morgenrush i Kirkenes

Det er i Kirkenes trafikken er travlest i morgentimene. Spann renner inn bak hekken i Paviljongparken. Sørlie og Tunheim avsluttet langhvilen i dette morgenrushet.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 13.03.2012 08:38

Noen av kjørerne med 16-timer fra Neiden 1 kjører altså rett igjennom og ut mot Pasvik.

Raskeste etappetid til Kirkenes har Thomas Wærner  med 5 timer 7 min på strekningen. Han var usedvanlig på hugget under den 19 min lange lastetida på sjekkpunkt.  Snacking, mat og utstyr og halm. Det ble et skikkelig lass. Med skistav på toppen. Torpingen var meget fokusert . Kjørt jevnt konservativt, men har nå gjort et rykk.


Thomas Wærner har knapt nok tid til å se på fotografen

Arne Karlstrøm kjørte også rett videre fra Kirkenes. Han synes det er litt tidlig å hvile her etter langhvilen. Han holder ikke samme fart som Wærner. Men han vil altså videre med en gang. – Jeg har noen nye dekken jeg må teste,  ler han, før han runder hotellhjørnet og blir borte. Verdensmesterfruen Marianne Skjøthaug forteller at Karlstrøm følger oppsatt kjøreplan. Det er også greit å få utnyttet det kalde draget så tidlig på dagen før sola får skikkelig tak. - Og må han hvile på sporet, så er det ikke noe problem, sier Skjøthaug. Vi har god pels på bikkjene og dekken i sleden.


Marianne Skjøthaug vokter næringsinntaket til Arne Karlstrøm

 
Nina Skramstad er fornøyd med etappen. Tida 5.21 her helt til å leve med. Hennes største utfordring akkurat nå er lille høyløpske Jessie som oppsøker gutta så fort det er armslag nok. Tjuvparring på Levajok ble det også. Men Nina smiler nå, og skuldrene er senket. Et godt tegn.


Nina Skramstad er veldig god på både hundestell og smil


På slaget etter hvilen ble Robert Sørlie klokka ut oppe på Førstevann. Mer enn klar for å ta opp kampen med Inger Marie Haaland som stuntet i går kveld og ligger først i sporet akkurat nå. Sørlie har sovet godt, det er det ikke så ofte han gjør på løp. Dessuten; 14 høye haler var svært klare for jakten. Utrolig hva det hjelper.


Robert  Sørlie klar for avreise Kirkenes



Partnere