Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Neiden1 fylles opp

Inger Marie Haaland har kostet til Neiden og reist igjen, mens andre har hatt mer plunder.

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 12.03.2012 11:27

- Det var et tog det der, altså, sier Arne Karlstrøm, som ble forbikjørt av Inger Marie Haaland (bildet) på veg til Neiden1. Han er imponert over farten, som han syntes var bedre enn Robert Sørlies. Ganske riktig har Haaland kjørt raskere enn alle på etappen Tana - Neiden 1, inkludert selveste godstoget, som hun slo med seks minutter på strekket, og på sjekkpunktet blir hun straks omringet av kameraer og mikrofoner. - Du må´kkje la deg hefte av de der tv-folkene, protesterer handler Ralph Johannesen spøkefullt fra sidelinja, der han følger kjøreren sin med argusøyne.

 

Alle foto: Mina Sveen

 Det hagler forøvrig med gode råd fra den andre sida av sperringen, handlerne påminner om termoser og utstyr og sørger for at kjørerne ikke faller i staver over arbeidsoppgavene.

Det er nemlig fort gjort å glemme seg bort når det blir litt lite søvn. En av dem som kjente det sige på, var Kjell Brennodden, som innrømmer å ha holdt på å sovne på sittesleden da det begynte å lysne. Vel inne på sjekkpunkt har han med seg 13 hunder, som alle har det helt fint.

Magne Storstein (bildet) måtte kjøre med hund i sleden store deler av vegen, og angrer på at han ikke satte den ut i Tana. Det ble selvfølgelig ekstra tungt, men også en del ekstra styr da han kjørte feil på fjellet. Han hadde slått av lykta, og fulgte stikkene. Da han slo på lyset igjen var det ikke hundespor foran ham, en svært ubehagelig følelse. - Jeg fikk litt panikk, sier Storstein, som fikk snudd etter omtrent et kvarter på villspor. Hunden som satt i sleden ville ikke være der lenger da de skulle snu, og Storstein tror feilkjøringen ødela en del for motivasjonen til spannet. Han er likevel like blid som vanlig på sjekkpunkt, der han diskuterer kjøretider med Nina Skramstad.

Partnere