Finnmarksløpet

Webshop

Slik er etappen!

FL-1000: Robert Sørlie om etappen fra Neiden 1 til Kirkenes

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 12.03.2012 09:17

Med sine 125 kilometer har etappen fra Neiden 1 til Kirkenes lenge vært løpets lengste etappe. Etter Kirkenes snur løypa mot Neiden 2 og fortsetter videre mot målgang. I år har sportslig utvalg bestemt seg for å snu om på denne traseen. Ny lengde blir da 75 km. Dette gir håp om at flere spann velger å passere Neiden for å ta ut sin obligatoriske 16-timers hvile i Kirkenes. Dette er godt nytt for den meritterte kjøreren Robert Sørlie fra Hurdal, som tror tiltaket er bra for konkurransen videre.

SOLEN SKINNER OG JEG ER SÅ GLAAAA (som Jokke sang en gang) Foto: Kjell O. Brun

- Hvis mange kjører rett til Kirkenes vil det bli et mer close race. Det står mellom to reelle alternativer; enten å ta hvile i Neiden og passere Kirkenes, eller ta turen til Kirkenes for å ta de 16 hviletimene der, konkluderer han. Sørlie har størst tro på sistnevne alternativ. - Du fordeler hvilen bedre om du slår leir i Kirkenes, men såpass langt ut i løpet er det viktig å ha en strategi for hvordan du disponerer hvilen videre mot målgang.

Den meritterte hurdølen beskriver løypa mot Kirkenes som veldig bra, til tross for at det støtt og stadig er dårlig vær på strekket. - Erfaringsmessig vet jeg at veien mot sjekkpunktet i Kirkenes kan by på all slags vær. Det er så store variasjoner, og ofte kan du oppleve hele værskalaen samtidig på denne distansen, være seg snøføyke og vind eller strålende solskinn. Det verste med distansen er det ingen tvil om: Lengden. - Når du har kjørt halve løpet begynner det å tære på spannet, forteller Robert, som likevel ser det positive i situasjonen: - Du innser at det går fremover fordi du nærmer deg tilbaketuren. Det er tungt og bikkjene er slitne, men samtidig ser du fram mot hviletiden.

Partnere