Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: En todelt tetgruppe

Skrevet av: Markus Leistad
Dato: 11.03.2012 08:19

Fire kjørere har ved ankomst Levajok markert seg som seriøse utfordrere til å vinne årets FL-500; Katy Meier, Ole Wingren, Stein Are Harder og Ole Sigleif Johansen.

FL-500 gjennomføres som en todelt jaktstart. Frem til Karasjok er det den kjøreren med raskes kjøretid som i realiteten leder løpet, selv om han/hun ikke er først i sporet. I Karasjok utlignes starttiden. Etter dette er det den som er først i sporet som leder løpet.

Katy Meier og Ole Wingren har kjørt raskest av alle. Mellom dem skiller det kun 7 minutter på total kjøretid. Meier har hatt en total kjøretid på distansen Alta-Levajok på 12 timer og 2 minutter, mens Wingren har kjørt den samme distansen på 12 timer og 9 minutter.

Etter Meier og Wingren følger Harder og Johansen. De har en total kjøretid så langt på henholdsvis 12 timer og 24 minutter og 12 timer og 25 minutter.
 

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Kjørerne er nå på Levajok og har lagt bak seg 186 km og har dermed kjørt 2/5 av løpet. På Levajok er det vanlig at kjørerne tar ut en lengre hvil på ca. 6 timer. Man kan derfor forvente at de første kjørerne kjører ut rundt kl. 0900.

Foreløpig er det ikke lett å skille tetspannene annet enn på tid. Alle spannene har sett spreke ut så langt. Meier og Harder har imidlertid relativt unge hunder i spannet, mens Wingren og Johansen har mer erfarne hunder. Wingren, som vant FL-500 for to år siden, har blant annet med seg en av hundene fra vinnerspannet. Johansen på sin side har med seg hele fire hunder fra fjorårets spann, og synes så langt å ha disponert kreftene i spannet bra.

Bak tetgruppen er det verdt å merke seg Bente Levorsen som har kjørt på 12 timer og 35 minutter og Elisabet Edland som har kjørt på 13 timer og 4 minutter. 

Neste etappe går på Tanaelva og Karasjokka. Det blir spennende å se hvilke kjørere som klarer å opprettholde farten i spannet frem til Karasjok. Ingenting er avgjort!

Partnere