Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Delte meninger

Føret holdt såvidt til de første.

Skrevet av: Anki Ødegaard og Mina Sveen
Foto: Mina Sveen og Anki Ødegaard
Dato: 11.03.2012 08:00

De første kjørerne som kom inn til Levajok var storfornøyde med føret, men det gikk ikke lenge før både kjørere og spann kom inn med tunga ut av halsen og og svette kjørere vrengte av seg varme jakker. Det var tungt, og de fleste sukket over "plumpeføre". Her er kjørernes kommentarer vel inne på Levajok:

 

- Jeg gråt! sa Kjell Brennodden, riktignok med glimt i øyet.

Inger Marie Haaland hevder hun har kjørt superforsiktig for å unngå skader på hundene. Likevel har hun beste kjøretid til Levajok.

Magne Storstein har kjørt fort, og til tross for det tunge føret som gav roser i kinnene, var han veldig fornøyd, og har bare tenkt å fortsette i den gode stimen.

Trine Lyrek har prøvd å bremse spannet i nedoverbakke. I motbakkene har de vært helt rå, men det er vel et luksusproblem.

- Jeg får ikke bestemme noe. Teamet (Rune Johansen og Steinar Kristensen) bestemmer alt. Jeg må bare stable hundene på beina og dra når de sier det, sier May Conny Johansen.

- Det har vært "plumpete" i perioder, men langt fra de verste forholdene jeg har hatt over fjellet. Jeg hadde en riktig så bra tur til Trine Lyrek kom og suste forbi meg,  sier Arne Karlstrøm.

 

 

 

 

 

 

Partnere