Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Rollebytte

Trine Lyrek og Arne Karlstrøm kan iallfall ikke skylde på handlerne hvis det går litt trått i årets Finnmarksløp. Bakkemannskapet deres kan nemlig vifte med både VM- og NM-titler.

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 10.03.2012 22:56

Det er Roger Dahl som skal tørke potesokker og passe klokka for Trine Lyrek i år, mens Arne Karlstrøm har Marianne Skjøthaug som hjelper og coach gjennom hundremila. Roger Dahl, også kalt mr. Finnmarksløpet, burde vite hvor skoen trykker undervegs, og hva som kreves av en handler, for han har kjørt over tjue Finnmarksløp sjøl. Marianne Skjøthaug tok VM-tittelen på Femundløpet i fjor, og vant samme løp også i år. Under årets Finnmarksløp skal de nøye seg med å følge løpet fra sidelinja, og skal passe på at kjørerne deres til enhver tid har alt de trenger, at de følger skjema uansett hvor trøtte de er, at de får mat i seg og at de får depotsekken kjapt og greit. Vi møtte dem da de stod og speidet etter hodelykter på isen på Skoganvarre, og til tross for at de representerer hvert sitt konkurrerende team, var det lite knuffing på sidelinja. - Nei, det blir ikke dårlig stemning uansett, forsikrer Dahl. Derimot var det mye vennskapelig erting mellom Alta-handlerne, som uansett er enig om en ting: Det er det samme hvem som vinner bare det enten er Trine Lyrek eller Arne Karlstrøm. Det var Skjøthaug som fikk inn kjører først, men kjøretidene til Karlstrøm og Lyrek er bortimot identiske så langt. 

 Marianne Skjøthaug og Roger Dahl følger løpet fra sidelinja i år, som handlere for Arne Karlstrøm og Trine Lyrek. Det ytterst kompetente bakkemannskapet har ikke tenkt å la konkurransen overskygge den gode stemningen på sjekkpunkt.

Partnere