Finnmarksløpet

Webshop

FL-500 Katy Meier i toppform?

Katy Meier (41) fra Sverige har tre tidligere andre plasser fra FL-500. Sikter hun mot seier?

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 10.03.2012 19:33

Katy har fullført fire Finnmarksløp tidligere, med tre andreplasser og en syvende plass. Sist hun kjørte var i 2008 så årets deltagelse må nesten regnes som et come-back  i Finnmarksløpsammenheng.

Fram til Skoganvarre har hun samlet gangtid på 06:13. Det er 25 minutter raskere enn sin konkurrent Sten Are Harder fra Sør-Varanger. Hans tid på 06:38 er nøyaktig samme tid som fjorårets vinner Elisabeth Edland hadde på samme strekke i 2011. I fjor var det også gode spor.

Katy Meier utalte før start at hun har unge hunder som har deltatt i noen 20- og 30-mils løp før de nå deltar i Finnmarksløpet. Hun understreket også at når hun deltar i Finnmarksløpet er hun alltid fokusert på topp-plassering. Hun gleder seg også stort over å være tilbake.

På Skoganvarre jobbet hun effektivt med hundene slik at de fort kunne legge seg på halmen for en hvil for neste etappe. 

I forhold til de andre forhåndsfavorittene Elisabeth Edland fra Nannestad, Ole Sigleif Johansen fra Alta og Ole Wingren fra Finland  har Meier kjørt omkring 50 minutter fortere enn disse.

Edland opplevde problemer med sitt spann tidlig i løpet på elveisen og tapte nok noen minutter der i følge uoffisielle kilder.

Den neste etappen de skal ut på til Levajok har en lengde på 78 kilometer og er preget av mye stigning og regnes for tøff både for hunder og kjørere. Når spannene ankommer Levajok har de tilbakelagt nær 19 mil og da først vil man tydligere kunne se tendensene til hvem som kommer til å ligger på topp 5.

Kan Katy Meier endelig ta seieren i år?

 

 

Katy Meier "back in business".

Partnere