Finnmarksløpet

Webshop

Slik er etappen!

Kjell Brennodden om etappen fra Jotka til Skoganvarre

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Geir Stan Larsen
Dato: 10.03.2012 16:50

Kjell Brennodden (63) , ”the grand old man”  fra Folldal har fullført  Finnmarksløpet 12 ganger. I 2009 og 2007 ble han begge ganger nr. 2 og er absolutt i tetsjiktet i langdistansekjøring. Strekningen fra Jotka til Skoganvarre på 58 km kjenner han godt.

Etter Jotka, på vei inn i Stabbursdalen, er det flatt terreng. På dette tidspunktet begynner det å bli mørkt og på fine dager kan nordlyset flamme eller det kan være et strekke som er krevende hvis værgudene slår den siden til.

- Terrenget på dette strekket er relativt flat. Hundene er uthvilte og denne strekningen oppleves som lite krevende. Før de la om løypa ned til Skoganvarre var denne nedkjøringen noe heftig. Nå er løypa lagt om og denne etappen er flott å kjøre.

Når deltagerne legger ut fra Jotka har stresset fra starten lagt seg og de kan flytte fokuset over på sitt eget spann. Det er nå spannene har funnet rytmen og kjøreren begynner å få noe svar på  om de har valgt ut de rette til å delta i denne krevende konkurransen. Hundene er jo på dette tidspunktet uthvilte og full av energi. Det er tidlig i løpet  så mye kan endre seg selvfølgelig.

Det har nå også blitt større spredning i feltet slik at det ikke er så mange forbikjøringer eller at man blir forbikjørt. For Brennodden er det nok den første utfordringen som er mest sentral.

 

Kjell Brennodden intervjues av Trond Anton Andersen

Partnere