Finnmarksløpet

Webshop

Kjøremøte 2012

Rekordstor deltagelse i årets Finnmarksløp førte til et stappfullt kjøremøte hvor man virkelig kunne føle nerven før løpsstart.

Skrevet av: Anki Ødegård
Foto: Anki Ødegård
Dato: 08.03.2012 21:20


Rennleder Rita Halvig og Don Lyrek foretok innledningsvis opprop av det rekordstore antall 100-milskjørere som i år er påmeldt Finnmarksløpet. Etter et lite akademisk kvarter var alle krysset av på lista. Deretter loste de flokken gjennom de viktigste problemstillingene. Starten blir avviklet på samme måte som i fjor. Det vil bli litt trangt, det vil bli litt kaos, men det går bra, beroliget Lyrek forsamlingen. Ha bare litt is i magen!

Utfordringene i årets løp er av litt ulik karakter. Fra litt for lite snø ut fra Alta, til turistkjøring fra Holmen hundesenter med hundespann midt under starten, til en stor reinflokk som er meldt i området Skoganvarre. Men med oppmerksomhet og tålmodighet fra kjørerne går dette bare strålende.

Sporet har generelt bra snøforhold, men dette kan skifte fra time til time. På Finnmarksvidda er vær og vindforhold stadig skiftende. Dette er villmarkssport.

Alle 100-milskjørere får GPS i sleden og de festes på under restarten på Sorrisniva.

Sjefsveterinær Hanna E. Fredriksen informerte om veterinærteamet, og at målet er at alle hunder skal sjekkes på alle sjekkpunkt. Hun ga klare oppfordringer til kjørerne om hvordan kommunikasjonen mellom veterinær og kjører bør være for at hundehelsa skal bli i varetatt på best mulig måte gjennom løpet.

Noen påbud og forbud kom i kortversjon:

-        Sy på sponsormerkene fra Finnmarksløpet på lua!

-        Bruk scootermatta, og ikke piggbremsen, i gata ut fra start!

-        Ikke la det ligge igjen søppel på sporet/sjekkpunkt!

-        Det er mange som knipser bilder av starten, husk å smile!

 

Rennleder Rita Hallvig og kollega Don Lyrek med gode råd før start

Partnere