Finnmarksløpet

Webshop

FL-500 profil Ole Sigleif Johansen

- Jeg kjører for å vinne, så enkelt er det. Det kan hende at jeg roer litt ned over til Levajok, men derfra er det bånn gass, lover Ole Sigleif Johansen.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 07.03.2012 21:31

Han er fra Rødberg i Buskerud, men dialekten begynner å bli noe utvannet og æ´ene har sneket seg inn i takt med årene i Alta. Idrettsgenene ligger i familien, han har vært en racer på bortoverski og faren kan skilte med sølv  i VM i skiskyting.

- Jeg har nok en litt annen tilnærming til hundekjøring enn mange andre. Jeg har konkurrert hele mitt liv, når hundekjørerkarrieren startet var konkurranseinstinktet der med en gang. Å kjøre gjennom for å få erfaring er ikke min greie. Stiller jeg på startstreken er det for å vinne, slår 30-åringen fast.



TRÅTT: Ut fra sjekkpunkt Jergul i 2011, Johansen blir forbikjørt av Elisabeth Edland som vant løpet. Foto: Anita B. Svaler

Mener lukten ødela

I fjor lå Ole Sigleif veldig godt an de første 300 kilometerne. På strekningen mellom Karasjok og Jergul fikk hannhundene ferten av gryende løpetid i spannet. – Det ble ikke akkurat godstemning, mimrer Johansen. - Hannhundene ble uenig og stemningen sank, det samme gjorde farten i spannet. Jeg burde tatt ut den løpske tispa før vi dro fra Jergul, rett og slett fordi det ble bråk og slossing.

I årets oppkjøring har løpetiden ikke meldt seg, ennå. – Jeg krysser fingrene, i tillegg har jeg tenkt å la de lederne som ikke setter alt for høy fart få være i front de første 200 kilometerne. Spannet er mer erfarent og de siste ukene har det løsnet skikkelig, fy flate dette skal bli moro avslutter Ole Sigleif Johansen.

Partnere