Finnmarksløpet

Webshop

Robert Sørlies vurdering

Skrevet av: Olav Hatlen
Dato: 11.03.2004 00:15

Finnmarksløpets ekspertkommentator Robert Sørlie mener at Bjørnar Andersen seiler opp som en het vinnerkandidat. - Han gjør de rette tingene. Hundene må ha 5-6 timers pause på hvert sjekkpunkt. Denne regelen følger Bjørnar, konstaterer Sørlie. Han synes at Frode Holtens løp viser en nedadgående tendens. - Frodes pauser er for korte og det gjenspeiler seg i kjøretempoet, sier Sørlie.

Tror på Roger Dahl

Iditarodvinneren er imponert over Kjell Brennoddens løp. Han kan fort komme blant de tre første. Jeg tror han har mulighet til å ta Frode Holten, mener Sørlie. Allikevel har Sørlie mer tro på Roger Dahl. - Han kommer garantert til å kjøre seg oppover på lista. Roger har tempo i spannet nå, sier han.

Sørlie vil ikke avskrive de to siste års vinner, Rune Johansen. Han påpeker at det er langt igjen og at masse kan skje. - Jeg blir overraska om han går helt til topps. Personlig tror jeg han kjører for å fullføre, men Rune er en gammel ringrev man ikke skal kimse av, mener Sørlie.

Finnmarksløpets ekspertkommentator tror at tromsøparet Tove Sørensen og Tore Albrigtsen kommer til å sakke akterut. - Kjøretempoet deres har avtatt for mye på de siste etappene, forklarer Sørlie.

Ingenting avgjort

Robert Sørlie presiserer at det er langt igjen ennå, svært langt. Det er ikke bare å kjøre på for fullt. Kjørerne må tenke på at de skal komme i mål med minimum seks hunder. - Alt kan skje, men jeg tror nok vinneren finnes blant firkløveret Andersen, Holten, Brennodden og Dahl. Jeg holder en knapp på Andersen foran Dahl, men jeg er ikke villig til å vedde på det, flirer Iditarodvinneren.

Partnere