Finnmarksløpet

Webshop

Et spennende klikk

Tirsdag 5. oktober kl 13.00 trykket Arne Oddvar Nilsen på trekningsknappen i sitt excel dokument. Vips, første startrekkefølge for både FL-500 og FL-1000 ble klar.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 05.10.2011 18:41

Tirsdag 5. oktober kl 13.00 trykket Arne Oddvar Nilsen på trekningsknappen i sitt excel-dokument. Vips, første startrekkefølge for både FL-500 og FL-1000 ble klar.

For folk flest virker det kanskje ikke så viktig om man starter tidlig, eller sent i Finnmarksløpet, tiden blir jo utjevnet. Blant hundekjørere er ikke dette vilkårlig. Er føret godt, så mener de fleste at det å slippe mange forbikjøringer i tillegg til rene spor er å foretrekke.


Geir Wiik åpner ballet

Etter all sannsynlighet blir det en kiropraktor fra Brandbu som starter aller først. Geir Wiik (42) kjører i FL-500, og det er den klassen som skal først ut i løypa. Geir ble trukket ut som startnummer 1. Om han ikke finner på noe dumt, som for eksempel å ikke kommer tidsnok til løpsstart, så blir han den vi heier aller først ut gågata i Alta 10. mars 2012. Wiiks kommentar var omtrent slik da vi ringte han rett etter at trekningen var over: - Jøss, oi, sier du det, ja det var jo litt moro. I 2012 har ikke 42-åringen store ambisjoner om en topplassering. - Målet er å ha det morsomt, med lite stress og lite prestasjonsjag, sier start nummer 1.

PÅ RETT SPOR: Geir Wiik starter ut som nummer 1 i FL-2012 
Les mer om Geir Wiik her

 

Bare å holde posisjonen

Trekningsvinneren i FL-1000 heter Øyvind Nordahl Næss (32). Dette blir hans fjerde Finnmarksløp, Øyvind har fullført både 500 og 1000 kilometeren. – Dette var jo kult, da er det bare om og gjøre å holde posisjonen, sier fotojournalisten fra Kirkenes med en spøkefull undertone. Heller ikke Øyvind har alt for store ambisjoner, men vil ikke være noen sinke. – Fungerer spannet bra så vil jeg gjerne konkurrere litt, sier Næss. Uansett, det blir sikkert fint å kjøre til Kirkenes for å hilse på familien.

Les mer om Øyvind Nordalh Næss her 

 

Påmeldingen til Finnmarksløpet er langt fra over. Man kan enda melde seg på helt fram til mars 2012. Rekorden i antall påmeldte til første trekning ble ikke slått i år, den er fra 2010. Det året var hele 140 registrert før 1. september, dessverre var det mange av dem som aldri kom til startstreken. For 2012 ser det veldig lovende ut i begge klasser.
Du kan lese mer om alle påmeldte her.

 

FULL KONTROLL PÅ TALL: Arne Oddvar Nilsen har vært Finnmarksløpets store tallmann i alle år. Det er han som har oversikten, rett og slett. Her gjør han første trekning for FL-2012. Daglige leder i Finnmarksløpet as, Svanhild Pedersen, bevitnet det hele.

 

 

Startrekkefølge FL-2012

Partnere