Finnmarksløpet

Webshop

Folket liker hundekjøring

I snitt så 424.000 sendingene til NRK under Finnmarksløpet 2011. Det er meget gode tall, i tillegg hadde sendingene en veldig stor andel seerandel i tidsrommet sendingene gikk.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Monica Goin/Geir Stian Altmann Larsen
Dato: 24.03.2011 19:58

I snitt så 424 000 sendingene til NRK under Finnmarksløpet 2011. Det er meget gode tall, i tillegg hadde sendingene høy seerandel i tidsrommet de gikk på lufta.

POPULÆR DUO: Anne Rimmen og Lars Monsen samlet folket til TV-skjermene under Finnmarksløpet. Foto: Geir Stian A. Larsen

Det er smått utrolig og rett så gledelig at så mange fulgte Finnmarksløpet på NRK. Høyeste seertall løpsuka var søndag 13. mars med 517 000. Sammenlignet med 2010 så ble snittet høyere i år, men også i fjor var snittet på over 400 000. At en så “smal” idrett som hundekjøring benker det høye antallet seere er redaksjonssjef i NRK-sport, Per Jordal veldig fornøyd med.
Han gleder seg kanskje enda mer over PUT %, det vil si hvor mange prosent av TV-seerne som valgte å ha på Finnmarksløpssendingene. Snittet lå på 35,5 %. Det vil si at av 100 som så TV i tidsrommet sendingene fra Finnmark pågikk, valgte 35 av disse å se på hundekjøring på NRK!.


NRK-nett også en suksess.
Vi har ikke fått de endelige tallene fra NRK-nett, men rapportene forteller om veldig gode besøkstall på NRKs egen nettside for Finnmarksløpet. I går skrev vi om det høye klikktallet på våre sider, konklusjonen er vel egentlig enkel – folket liker hundekjøring.

Partnere