Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Fra sand til snø

Martinez ligger som nummer ti ut fra Levajok. Dette viser at Finnmsrksløpet er internasjonal og alle kan hevde seg her.

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas
Foto: Jørn Losvar
Dato: 17.03.2011 17:05

Miquel-Angel Martinez (59) fra Catalonia ligger som nummer ti ut fra Levajok. Han har ti hunder og er på vei til Karasjok.

Martinez trener nesten bare på barmark da det lite snø i Catalonia. Catalonia er en provins i Spania, Barcelona er den største byen i Catalonia.

På åpningssermonien til Borealis festivalen spurte konfransier Frank Jørstad hvorfor Finnmarksløpet. Svaret fra Martinesz var - Maybe I'm crazy?  Martinez ser på seg selv som en god Finnmarksvenn.

Han har flere ganger deltatt både i FL-1000 og FL-500. Hans beste plasseringer er nr 15 på FL-1000 i 2006 og nr. 18 i FL-500.

Handler og kone Helena Mas kan fortelle oss på telefonen:- Miquel-Angel er sliten, men fornøyd med løpet sitt så langt. Han har som mål i år å bli blant de 15 beste. Han har i tillegg flere nye hunder, og  Kjell Brennodden har vært veldig hjelpsom med årets løp.

Vi spurte i tillegg om hvordan overgangen fra varme Catalonia til kalde Finnmark er for hundene. -Hundene trenes på barmark, men vi har tilgang til 30 km snøløype i perioder. Denne løypa kan vi kun bruke i korte perioder hvis det er snø. Denne løypa er ikke noe særlig for hundene å trene i da den går i ring. Det er ikke særlig motiverende for hundene. Løypa ligger i Pyreneene, i er ett område med skiløyper og bratt terreng. Årets løp har vært greit for hundene temperaturmessig da det ikke har vært for kaldt. Hundene er vant til ekstreme temperaturer selv om det er i andre enden av skalaen. De har tynnere pels pga varmen, og det er det som skaper utfordringer for hundene dersom det er kaldt, forteller Helena

 På siste spørsmål om de kommer til å delta flere ganger, eller om dette er siste gang kommer svaret kjapt: - Nei, nei vi kommer helt sikkert til å delta flere ganger, avslutter Helena på telefonen.

 

 

Partnere