Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: - Til Alta er det aldri langt

FL 1000: - Mine nærmeste konkurrenter må kjøre dobbelt så fort som meg om de skal vinne. Og for meg er det ikke langt til Alta. Det er bare 15 km til Ássebakti og det samme til Ravnastua, derfra et par mil til Mollešjohka og tre mil til Jotka. Det er jo ikke langt. 14 mil langs Tanadalen er mye lenger, sier Roger Dahl til en liten sverm av mediafolk ved spannet i Karasjok.

Skrevet av: Arne Store
Foto: Arne Store
Dato: 17.03.2011 10:32

Farta blir 9-10 km i timen i gjennomsnitt. Hvis Sigrid Ekran skal ta ham igjen, må hun kjøre i 20 km i timen. - Det er ikke mulig. Hvis det ikke skjer noe med meg så klarer hun det ikke, sier Dahl. Likevel blir det ikke noen parademarsj over fjellet. Jeg hviler ikke på noen laurbær så lenger jeg har noen bak meg. Da har jeg i tilfelle tapt allerede, sier Dahl.
For Roger Dahl kan det være litt problematisk å passere hjemplassen, som ligger ved løypa drøye sju kilometer fra mål. Det er altfor nært mål, og hundene må ikke ha hjemlengsel akkurat der.
- Jeg vil ikke tenke på at jeg kommer først i mål, jeg gjør bare hva jeg kan for å komme først. Tar ingenting på forskudd, kjører med lett humør og positive tanker. Det er hundene som bestemmer, konstaterer Roger Dahl.
To ganger har han hatt det skikkelig tungt under dette løpet. Først da han mistet spannet. Da trodde han et øyeblikk at løpet var kjørt. Men med god hjelp en stor porsjon flaks gikk det bra.
Den andre gangen var da en av hundene døde. Det var så trist at han en periode ikke greide å konsentrere seg om løpet videre.
Nå er den gamle veteranen forberedt på en målpassering av de sjeldne. – Da kan følelsene få fritt utløp.
- Det blir en utløsning for alt man har ofret og slitt med i lang tid, sier kjører nummer 91 i Finnmarksløpet 2011, Roger Dahl.

Partnere