Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Ørsliens hyttebetraktninger

Han har vunnet en selv, han er også vår ekspertkommentator. Trond Ørslien har studert GPS og tidtabeller flittig gjennom dagen. Ørslien mener Roger Dahl har en god sjanse til å vinne Saltdalshytta.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 17.03.2011 00:10

Etappen fra Levajok til Karasjok blir blytung. 85 kilometer uten hvile etter at hundene har gått 55 kilometer er i og for seg tungt nok, når man i tillegg slenger på frisk motvind opp Tanaelva blir prøvelsen stor.
Roger har et solid forsprang ut fra Levajok, klarer han å holde et greit sig opp elva vil vinnersjansene være meget gode. I Karasjok må alle hvile åtte timer. Det er en god hvile. Statistisk sett klarer få å kjøre inn mange minutter på siste legget inn til Alta.
Enda kan mye skje, men Trond Ørslien tviler på at noen klarer å hente inn Roger.

Foto: Saltdalshytta

Hyttekos
Verdien på Saltdalshytta, som tilfaller beste sammenlagtkjører 2010/11, er 520.000 kroner.
For de som ikke kjenner matematikken tar vi en linje om det. Plassiffer er stikkordet. Den som ble nummer en får plassiffer en, den som ble nummer fem får plassifer fem.
I 2010 vant Ralph Johannessen, Robert Sørlie ble nummer to, Bjørnar Andersen nummer tre (deltar ikke i år). Roger Dahl ble nummer fire. Ralph har sakket akterut og mye tyder på at sjansene for å vinne hytta er over for bergenseren. Robert Sørlie ligger dermed best an i øyeblikket, men her tror Ørslien at ting kan skje. Sigrid Ekran kan bli hyttenøkkelen for Dahl. Sniker hun seg mellom de to i front blir plassifferstillingen lik dersom Roger vinner. Da sier regelen at den som skal ha hytta er kjøreren med lavest sammenlagt tid. Robert Sørlie var bare 19 minutter før Roger Dahl i 2010. Akkurat nå ligger Dahl nesten to timer foran Sørlie.

Som de sier i utlandet, time will show!

Partnere