Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Gorm holder følge med teten

Gorm Engen er nok den minst meritterte av kjørerne i teten. Så langt har det ikke hindret ham i å kjøre jevnt med de mer kjente kjørerne rundt ham.

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Ole Johnny Myhrvold og Guro Storskjær
Dato: 15.03.2011 17:49

Engen kjørte FL-1000 for første gang i fjor. Da ble han nummer ni, etter å ha kjørt pent og trygt hele veien. I år har han satt seg høyere mål, og så langt går det helt etter planen.

- Hundene ser veldig spreke ut og fine. Nå gjelder det bare å spille kortene sine rett framover, sier samboer og handler, Erle Frantzen.

Hun har selv deltatt i Finnmarksløpet, men er nå handler for Gorm. I følge Erle er det en enkel jobb.

- Han er mann, vet du og ganske enkel, ler hun. Han godtar å bli kledd av og kledd på, og spiser det han får satt foran seg. Han er veldig disiplinert, forteller Erle.

Litt bakpå

Når Finnmarksløpet snakker med Erle, ligger Gorm og sover på Neiden 2. Han ankom sjekkpunktet knappe fire timer etter Roger Dahl etter å ha holdt litt lavere hastighet fra Kirkenes til Neiden, enn de raskeste.

- Han ligger jo litt bakpå nå, men mye kan jo skje. Det er langt igjen. Men vi er veldig ydmyke i forhold til de dyktige folkene vi har foran oss, sier Erle Frantzen.

To niåringer

Allikevel håper Gorm, Erle og medhandler Kenneth å by konkurrentene kamp helt inn. Mange av hundene var med i fjor, så både de og Gorm har fått erfaring med å kjøre 1000 kilometer tvers over Finnmark. Fortsatt har han flest hunder av alle i tetgruppen. I følge handler Erle, kommer han til å kjøre ut far Neiden 2 med 12 hunder.

- Særlig moro er det at vi har to niåringer i spannet og som har gått i front hele veien. Veterinærene tror det ikke når vi forteller at de er ni år. Det er blant de friskeste i spannet, forteller Erle Frantzen.

 

Foto: Guro Storskjær (lite) og Ole Johnny Myhrvold

Partnere