Finnmarksløpet

Webshop

Elisabeth Edland vant Finnmarksløpet 500

Elisabeth Edland (52) er Norgesmester i langdistanse hundekjøring 8-spann. Etter en knallhard fight med årets verdensmester Marianne Skjøthaug de siste 118 kilometerne til Alta, krysset hun mållinjen i Alta klokken ????? som vinner av Finnmarksløpet 500 km.

Skrevet av: Niels Westphal og Tor Mikkelsen
Foto: Sten Tony Hansen og Anita B. Svaler
Dato: 14.03.2011 14:26

Kampen om Norgesmesterskapet ble en reprise av verdensmesterskapet på Røros tidligere i år. Da vant Skjøthaug få minutter foran Edland. I dag er situasjonen snudd. Elisabeth Edland fikk sin revansje, etter et taktisk perfekt gjennomført løp.

Rutinert hundekjører

Elisabeth Edland er en av Norges beste hundekjørere gjennom mange år. Hun kommer fra Nannestad og kjører for Hakadal Sledehundklubb. Hun er 52 år gammel, har samboer, barn og barnebarn. Hun har drevet med hundekjøring i snart 40 år. I mange år drev hun med sprint og mellomdistanse med både EM-gull, Verdenscupseire som resultat. Hun er også Norgesmester i langdistanse 8-spann fra 2005. Da fikk hun også kongepokalen.

Vant i 2007

Elisabeth stillte opp i Finnmarksløpet for første gang i 2006. Da måtte hun bryte løpet tidlig på grunn problemer med hundene i sprengkulda det året. Men i 2007 var hun tilbake og tok en sterk seier i FL-500. Hun jobber i team med samboer Per Olav Gausereide og Bjørn Jensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnere