Finnmarksløpet

Webshop

FL 500: Holder øye med Marianne

Som handler følger veteran Arne Karlstrøm hundekjører Marianne Skjøthaug rundt i fylket.

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Foto: Anita B. Svaler
Dato: 12.03.2011 20:26

Ved Skoganvarre har Arne Karlstrøm sett spann på spann ankomme sjekkpunktet, og som handler for Lance Ranger håper han på en god prestasjon i år. Det samme håper han for sin kone som også har ankommet sjekkpunktet.

- Marianne er en dyktig kjører og holder et bra tempo, påpeker Karlstrøm, som selv har stilt 21 ganger til start i Finnmarksløpet.

– Det føles annerledes å ta imot andre kjørere, men jeg trives godt som handler for Ranger, sier han. Hundene virker friske og i god form, så Karlstrøm liker tendensen i årets løp. Han synes det er særlg spennende å følge sin kone rundt løypa.

- Jeg tror at vi med kombinasjonen av spannet og Marianne har truffet blink, og da er det gøy å følge med henne fra sidelinja. Arne ser også frem mot Finnmarksløpet 2012 hvor han selv planlegger å stille til start.

- Selv om handlerrollen byr på spennende utfordringer, er det noe annet å selv stå bak sleden og føre den sikkert fra start til mål, smiler veteranen. - Når jeg har fulgt både Lance og Marianne under årets løp, tror jeg at lengselen til å selv kjøre spannet blir vanskelig å unngå.

Partnere