Finnmarksløpet

Webshop

Hva skjer på GO!Finnmark startdagen?

12.mars er dagen for starten av Finnmarksløpet 2011. Det betyr også at det er nok av spenende ting å få med seg på kulturfronten. Nesten uansett hvor du befinner deg i fylket vil du finne noe spennende nær deg.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Solveig Selj
Dato: 11.03.2011 16:51

Klokken 11:00 ønsker årets samiske artist Elin Kåven deltageren vel av gårde på sin egen særegne måte. Elin Kåven imponerte stort på åpningen av Borealis-festivalen og startdagen er det igjen muligheten til å få med seg den arktiske alven i det hun ønsker de brave hundespannene hell og lykke på ferden!

Senere på kvelden er det klart for det første av flere spektakulære uteshow. Det foregår på Peskatun klokken 1800. Der inviteres det til en kosmisk reise blant fjerne galakser, sorte hull og kraftige supernovaer. Det blir en unik performance av bandet ÀJA som består av Kai Somby, kjent fra Intrigue og Harald Devold. ÀJA er en bekk av lyder og rolige stemninger, kombinert med ekstreme hyl du knapt kan forestille deg. Opplev dem i unike, vakre omgivelser på Peskatun.

Er du i Skoganvarre? Se opp for Cyaneed og Rock Tour som blir å finne på Skoganvarre Camping 17:00.

Klokken 20:00 kan Elin Kåven oppleves i Hammerfest, nærmere bestemt Arktisk Kultursenter.

I Tana spiller bandet Fusjon på Tana Hotell klokken 2100.

Kirkenes kan glede seg til besøk av Finnmarks egne rockehelter i Cyaneed som sammen med det russiske garasjerockbandet utgjør Rock Tour. Det skjer på Ritz klokken 22:00.

Hele programmet til Go!Finnmark finnes her

Partnere