Finnmarksløpet

Webshop

Coaching før løpsstart

Gode råd er dyre rett for løpsstart. Lørdag kveld var både nye og gamle hundekjører samlet rund kaffebordet for å drøfte strategi, kjøring, foring, utstyr og andre spørsmål som er knyttet til forberedelsene før et langdistanseløp.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Hanne Rosenberg, Finnmarksløpet
Dato: 08.03.2011 18:03

Gode råd er dyre rett for løpsstart. Lørdag kveld var både nye og gamle hundekjører samlet rund kaffebordet for å drøfte strategi, kjøring, foring, utstyr og andre spørsmål som er knyttet til forberedelsene før et langdistanseløp. I trekkhundmiljøet i Alta er det tett samarbeid mellom mange av kjørerne og ofte treffes man over en kaffekopp for en «hundeprat». Det spesielle denne kvelden var at Jeff King, mannen med fire Iditarodseire bak seg, også var benket rundt bordet.


Praten gikk livlig. Gjestene rundt bordet var bl.a. Roger Dahl med to Finnmarksløpseire bak seg, Arne Karlstrøm hundekjører og gift med verdensmester Marianne Skjøthaug, Abner Hykkerud tidligere kongepokalvinner i sledehundkjøring og leder i Alta Trekkhunklubb Bjørnar Leistad – alle disse kjørerne er fra Alta. Det ble selvfølgelig mye erfaringsutveksling. Er det forskjell på måten man trener på i Alaska og Norge? Noen klar konklusjon er vanskelig å trekke, men utfra diskusjonen kan det virke som forskjellen ikke er så stor.

Vi spurte Arne Karlstrøm hvordan han opplever å sitte sammen med Jeff King å diskutere hundekjøring: - Det er artig å diskutere hundekjøring med Jeff og ikke minst er det spennede å treffe King som jeg har lest om og fulgt nøye de siste 20 årene. Det har jo vært litt sånn for oss hundekjører her i Norge; «look to Alaska». Mange i miljøet her har vært «over there» og det er klart at mye inspirasjon ble i sin tid hentet derfra i forindelse med utvikling av sporten vår. Nå står vi imidelrtid på egne ben og etter Robert Sørlies to seire i Iditarod så tror jeg kanskje dette har snudd litt avslutter Karlstrøm.

Partnere