Finnmarksløpet

Webshop

Robert Sørlie

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 11.03.2011 07:35

Profil FL-1000 - Robert Sørlie (53) fra Jeppedalen

Robert Sørlie er Norges mestvinnende sledehundkjører innen langdistanse. Han startet sin hundekjørerkarriere etter inspirasjon fra Helge Ingstad. Robert er den eneste som har gjennomført alle Femundløp siden starten i 1990. Han har vunnet løpet ni ganger. Han har som den første ikke-amerikaner vunnet Iditarod, verdens lengste sledehundløp (2003 og 2005). Han har vunnet Amundsen Race og Arctic Barents Race og han ble nr. 2 sammenlagt i La Grande Odyssèe i Frankrike i 2009, til tross for at han mente hans langdistansehunder ikke var optimale for denne type løp.

Finnmarksløpet har Robert kjørt seks ganger, han har vunnet løpet tre ganger og har tre 2. plasser. I fjor ble det en intens innspurt og fight med nevø Bjørnar Andersen om 2. plassen inn til Alta sentrum. Robert dro den i land, og er en av de sterke kandidatene til hyttepremien (kr. 540.000,-) som Saltdalshytta har satt opp for andre gang.

Selv mener Robert Sørlie at han har et bedre spann i år enn i fjor. Han har lånt fire hunder fra Bjørnar Andersen, som ikke stiller til start i år. Han har også hentet inn et par hunder fra spannet til Ola Martinsen, som ble nr. 5 på F400. Han fokuserer ikke så veldig på denne hytta, men vinne Finnmarksløpet – det vil han!

 

 

 

 

Foto: Anki Ødegaard

Partnere