Finnmarksløpet

Webshop

Satser stort på sikkerheten

I samarbeid med Statens Vegvesen har Finnmarksløpet nå styrket arbeidet omkring trafikksikkerheten. Både handlere, frivillige, publikum og øvrige trafikanter er viktige i denne sammenhengen.

Skrevet av: Silje Karine Muotka
Dato: 23.11.2010 20:50

I samarbeid med Statens Vegvesen har Finnmarksløpet nå styrket arbeidet omkring trafikksikkerheten. Både handlere, frivillige, publikum og øvrige trafikanter er viktige i denne sammenhengen.

-Vi er svært opptatt av sikkerheten for alle som er involvert i Finnmarksløpet sier daglig leder for Finnmarksløpet Gro Anett Olaussen.

I samarbeid med Statens Vegvesen har Finnmarksløpet nå styrket arbeidet omkring trafikksikkerheten. –Vi har blant annet iverksatt tiltak slik at veikryssinger skal kunne skje på tryggest mulig måte for kjørere og hunder ved bedre merking og skilting forteller Olaussen.

-Det er mange grupper som må tas hensyn til i forhold til trafikksikkerheten og både handlere, frivillige, publikum og øvrige trafikanter er viktige i denne sammenhengen sier Olaussen som derfor har iverksatt et flerårig prosjekt for å bidra til økt bevissthet om viktigheten av å være årvåken og tilstede når en ferdes i trafikken.

–Vi har mange nasjonaliteter som deltar i løpet og det er derfor vi ønsker å formidle at man må ha godkjente kjøretøyer med ordentlige vinterdekk når man ferdes langs veiene i Finnmark. Vi har krevende kjøreforhold som mange kanskje ikke er vant med fra før med mørke, glatte og ukjente veier, og det gjør at vi satser på bevisstgjøring omkring dette sier Olaussen.

-Vi har for eksempel investert i samband, refleksvester til handlere og frivillige, skilting både for trafikk og for hundekjørerne og vil også styrke informasjon om trafikksikkerheten før løpet kommer i gang. Vi er svært fornøyde med at Statens Vegvesen også er en partner for oss i arbeidet med trafikksikkerheten.

-Gjennom daglige sendinger på riksdekkende TV får vi en unik mulighet til å profilere Finnmarksløpet og Finnmark som et flott reisemål, men denne satsningen har også vært med på å øke antallet kjøretøy på veiene i Finnmark i tiden når Finnmarksløpet pågår avslutter Gro Anett Olaussen.

Partnere