Finnmarksløpet

Webshop

Mackey vil til Norge

Lance Mackey kunne godt tenke seg å kjøre ”the two races in Norway”, fortalte han på hundekjørerseminaret på Harestua i helga. La Grande Odysseè i Frankrike er også et løp han ønsker å kjøre.

Skrevet av: Mina Sveen
Dato: 27.09.2010 09:02

Lance Mackey kunne godt tenke seg å kjøre ”the two races in Norway”, fortalte han på hundekjørerseminaret på Harestua i helga. La Grande Odysseè i Frankrike er også et løp han ønsker å kjøre.

Utfordringen er at så lenge han fortsetter å vinne Iditarod, er det imidlertid vanskelig for ham å løsrive seg fra Alaska. Derfor er det ikke umulig at vi må vente noen år før vi får gleden av å ta imot Alaska-kjøreren.

Mackey har fire strake seire i Iditarod og fire strake seire i Yukon Quest. Dette har aldri før skjedd i hundekjøringens historie og vil vel heller aldri skje igjen?
Han forteller imidlertid at han godt kunne tenke seg å kjøre løp andre steder enn i Alaska, blant annet i Norge. Han har også luktet på andre distanser og andre type løp, og er åpen for å prøve noe nytt.

Mackey har rundt 100 hunder på sin kennel og har også anskaffet en del mellomdistanse hunder med mål for øye om å prøve blant annet etappeløp. Europa er derfor veldig interessant med ettappeløpet La Grande Odysseè i Frankrike og "non-stop races" som Femunløpet og Finnmarksløpet i Norge, sa Mackey i sitt foredrag på Harestua i helgen. Mackey gav altså utrykk for ønske om å lære nye løp innen hundekjøring og forbereder både kennel og seg selv på dette.   – But as long as I´winning the Iditarod....., sier Mackey, ler litt og rister på hodet. Det er tydelig at det er vanskelig å gi seg så lenge det går så bra.

Blant publikum på Harestua var hundekjørere fra hele landet, og det er tydelig at lørdagens første taler hadde motivert både finnmarkinger og andre langveisfarende til å komme.
- Some of the best mushers in the world are in this room, mente Mackey, som gav dem det de var kommet for: et inspirerende, engasjerende og personlig foredrag om hans filosofi som hundekjører og oppdretter av trekkhunder, under tittelen ”Appetite and attitude”.

Partnere