Finnmarksløpet

Webshop

Pressesjefen går fra borde

Hans Petter Dalby (39) trekker seg fra ledelsen i Finnmarksløpet AS etter å ha vært presse- og informasjonsansvarlig for løpet de siste fire årene. – Det ligger ikke noe dramatikk i dette, forklarer Dalby som forlater skuta i løpet av høsten.

Skrevet av: Dag B. Urdal - durdal@online.no
Dato: 18.08.2010 14:25

Hans Petter Dalby (39) trekker seg fra ledelsen i Finnmarksløpet AS etter å ha vært presse- og informasjonsansvarlig for løpet de siste fire årene. – Det ligger ikke noe dramatikk i dette, forklarer Dalby som forlater skuta i løpet av høsten.

- Det er en tid for alt, utdyper Dalby. – Jeg har vært med i Finnmarksløpet både som aktiv kjører og frivillig i en årrekke. Da jeg tok steget over som ansatt i 2006, hadde jeg som ambisjon å bidra til å øke løpets anseelse blant de toneangivende sportsredaksjonene og blant folk flest her i landet. Etter all den positive oppmerksomheten Finnmarksløpet og sledehundsporten har blitt til del, særlig i de siste årene, føler jeg nå at jeg kan senke skuldrene og overlate videreføringa av det viktige pressearbeidet til andre med relativt god samvittighet, sier han beskjedent. (Teksten fortsetter under bildet)

I løpet av de årene Dalby har hatt ansvaret for pressetjenesten har langdistanse hundekjøring endelig blitt hett flermedialt førstesidestoff, selv i de sentrale sportsredaksjonene i Oslo. I løpet av den hektiske konkurransesesongen er profilene fra sledehundmiljøet snart like mye omtalt i mediene som de mest meritterte eliteutøverne i de andre vinteridrettene. Samtidig har Finnmarksløpet blitt en sports- og mediebegivenhet folk langt utenfor det tradisjonelle hundemiljøet nå følger med på og er opptatt av.

Svært mye av dette er Dalbys fortjeneste. Han har stått på sent og tidlig for å promotere og selge inn Finnmarksløpet. En av de aller viktigste milepælene var da han fikk NRKs sentrale sportsredaksjon med på laget med daglige sendinger i beste sendetid gjennom hele løpet. Den bragden har bidratt til å flytte Finnmarksløpet opp i elitedivisjonen blant vintersportsbegivenhetene her til lands. Samtidig har oppmerksomheten om Finnmarksløpet økt markant også internasjonalt.

Med sin bakgrunn både som aktiv hundekjører, mangeårig frivillig i FL-sammenheng - og mediepersonlighet, har Dalby blitt møtt med respekt i alle leire. Det er derfor ingen tvil om at svært mange vil savne den kunnskapsrike, omgjengelige og alltid positivt imøtekommende pressesjefen både i sportsredaksjonene i inn- og utland og blant de mange frivillige på Finnmarksløpets eget pressesenter når snøen igjen legger seg.

Kjenner vi ham rett, er det vel ikke usannsynlig at han likevel dukker opp igjen i Alta ved en eller annen korsvei - med eller uten hundespann. Hundekjørere som ham blir aldri ferdig med Finnmark!

 

 

Partnere