Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Monsen offer for tabloid vås i VG

Til tross for at VGs nettavis har forsøkt å antyde noe annet, krysset en svært fornøyd Lars Monsen mållinja i Alta kl 02:50 natt til lørdag. Med denne tida oppnådde Monsen en respektabel 23. plass i årets FL1000-løp.

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 20.03.2010 06:25

Til tross for at VGs nettavis har forsøkt å antyde noe annet - ved å påstå at Monsen "mistet syv hunder" under årets Finnmarksløp, krysset en svært fornøyd Lars Monsen mållinja i Alta kl 02:50 natt til lørdag. Med denne tida oppnådde Monsen en respektabel 23. plass i årets FL1000-løp. 

Opprinnelig satset Monsen på en høyere plassering, men han skjønte tidlig at ambisjonene måtte nedjusteres da hundene ble raskere slitne enn han hadde forutsett. - I denne sporten er det hundene som gjør den tyngste jobben. Kjørerplan og ambisjoner må hele tiden justeres i henhold til hundenes form, sier Monsen. 

I løpet av de hundre milene løpet varte satte Monsen av syv hunder på grunn av at de ble slitne. Reglementet tillater at man kan komme i mål med så lite som seks hunder i spannet. Hunder som tas ut blir gitt god omsorg og hvile av handlerne på sjekkpunktene. 

Den viktigste egenskapen til en hundekjører er hele tiden være i stand til å lese hundene og å sette deres ve og vel foran egne behov. Slitne hunder er man nødt til å ta ut av spannet. Det kan selvsagt medføre at de gjenværende hundene vil kjøre saktere og at de må hvile mer på sjekkpunktene. I Finnmarksløpet må alle 15 aktørene i et spann (en kjører og fjorten hunder i utgangspunktet) være i topp form dersom alt skal fungere optimalt. 

- Monsen har gjennomført et helt forbilledlig hundeløp. Et team bestående av 10 rutinerte veterinærer har fulgt Monsen og vurdert hans hunder på hvert eneste sjekkpunkt. Alle hundene hans, også de som ble satt ut, er i god form og klar for nye utfordringer i villmarka, uttaler sjefsveterinær i FL, Charlotte Leschbrandt i sakens anledning.

Partnere