Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Ny pulje i mål

Enda tre kjørere er kommet i mål. Først av disse var Kjell Brennodden.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erling Smemo
Dato: 19.03.2010 02:24

Enda tre kjørere er kommet i mål. Først av disse var Kjell Brennodden.

Det var en entusiastisk gjeng fra Folldal som ventet på Kjell Brennodden i målområdet. - Innerst inne sa jeg meg fornøyd med å være blant de ti beste. Skulle jeg ha vunnet måtte jeg hatt en del flaks, sier Brennodden. Dessverre har han plagdes en del med beleggene som ikke har gitt nok glid. - Nå har jeg sparka så jeg er støl, sier han. Sittesleden har han ikke fått lov å bruke. - Han er sår i ræva, lyder det fra sidelinja.

Få minutter etter ser vi igjen to hodelykter, og det er klart for nok et tett oppgjør. Først i mål er Sigrid Ekran og en sledelengde bak siger Ketil Reitan inn til en 7.-plass.

Sigrid Ekran i mål (Foto: Erling Smemo)

To spann i tospann

Sigrid Ekran forteller om en fin tur over fjellet. Hun sier seg kjempefornøyd og har høstet mange gode erfarigner sammen med hundene sine. Hun og Ketil Reitatn har fulgt hverandre helt siden Tanaelva med kun få minutters mellomrom. De har byttet på å lede, men fra Sorrisniva seg hun fra. - Det nærmeste jeg kom var da jeg kom opp på siden av sleden hennes med lederhundene mine. Det nyttet ikke å passere, men det var nå artig å prøve, sier han.

 

 

Ketil Reitan inn som nummer sju (Foto: Erling Smemo)

Ketil Reitan er rimelig godt fornøyd med kjøreplanen sin som innebar å ikke ta ut den obligatoriske 16-timers-hvilen før Kirkenes. - Den kan nok finjusteres ytterligere, og fungere enda bedre med mer erfarne hunder, forteller han.

Partnere