Finnmarksløpet

Webshop

Historisk FL1000-seier til Johannessen

Både Ralph Johannessen og hundene så uforskammet spreke ut da de krysset mållinja nede i Alta kl 21:55 i kveld etter å ha kjørt Finnmark rundt i 5 døgn, 8 timer og 58 minutter. – Jeg skjønte at jeg måtte vinne i år da Inger Marie vant i fjor, sa den slitne og blide 1000km-vinneren før han fikk seierskysset fra sin glade samboer og fjorårsvinner på samme distanse, Inger Marie Haaland, til de suggererende tonene av Conquest of Paradise.

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 24.03.2010 22:00

Både Ralph Johannessen og hundene så uforskammet spreke ut da de krysset mållinja nede i Alta kl 21:55 i kveld etter å ha kjørt Finnmark rundt i 5 døgn, 8 timer og 58 minutter. – Jeg skjønte at jeg måtte vinne i år da Inger-Marie vant i fjor, sa den slitne og blide 1000km-vinneren før han fikk seierskysset fra sin glade samboer, handler og fjorårsvinner på samme distanse, Inger-Marie Haaland, til de suggererende tonene av Conquest of Paradise.

Etter at Johannessens samboer vant FL1000 i fjor har det nærmest ligget i kortene at Ralph hadde ambisjoner om det samme i år – for å opprettholde æren i familien så å si. Nå er det akkurat det han har oppnådd. Det at et samboerpar går hen og vinner verdens nordligste og Europas lengste langdistanse sledehundløp to år etter hverandre er faktisk historisk!

Lederhunden Øre har vært uvurderlig på den lange ferden. (Foto: Sten Tony Hansen)y

Hunden Mille mottar velfortjent hyllest og laurbærkrans (Foto: Sten Tony Hansen).

Johannessen og Haaland driver Fagerheim Fjellstue sammen inne på Hardangervidda, en halvtimes biltur fra Geilo.

Intenst spennende
Spenningen ble nesten litt for intens for mange av dem som har fulgt løpet via FL-webben de siste timene før målgang, på grunn av vanskelighetene med å spore Johannessens GPS i dag. Dermed var både sekretariatet og de mest ihuga FL-entusiastene avhengig av manuell rapportering underveis. Om det var årsaken til at gågata var full av folk som ønsket Johannessen velkommen denne kalde marskvelden skal vi ikke påstå, men stemningen var uansett hjertelig og varm i målområdet - til glede for den ferske FL1000-vinneren vil vi tro.

Samme spann
Johannessen har holdt et stødig tempo hele den lange veien ned fra Karasjok med en gjennomsnittsfart på 12 km i timen. Han har stått bak det samme spannet som samboer Inger Marie Haaland vant med i fjor – og har kjørt etter hennes skjema hele veien. Det er et svært erfarent og godt spann, som han – ett år etter Inger-Maries seier, nå har tatt inn til en ny suksess.

F.V.: Robert Sørli, Ralph Johannessen og Bjørnar Andersen. (Foto: Kim Nordli)

BILDE: Ralph Johannessen tar imot Robert Sørli og Bjørnar Andersen på målstreken. (Foto: Kim Nordli)

Finnmarksløpets webredaksjon gratulerer!

Partnere