Finnmarksløpet

Webshop

Trist dag for Finnmarksløpet

I 100milas siste døgn har Finnmarksløpet i kveld mottatt den triste beskjeden om at kjøreren Thomas Hoffmann fra Tyskland i ettermiddag ankom Neiden II med hunden Dolcetto død i sleden.

Skrevet av:
Dato: 17.03.2010 22:04

I 100milas siste døgn har Finnmarksløpet i kveld mottatt den triste beskjeden om at kjøreren Thomas Hoffmann fra Tyskland i ettermiddag ankom Neiden II med hunden Dolcetto død i sleden.

Kjører Thomas Hoffmann kom til Finnmarksløpet for å kjøre rolig og hvile mye. Han hadde ingen ambisjoner om å konkurrere i toppen. Hans ønske har vært å komme til mål å gi sine hunder en fin erfaring og opplevelse.

Thomas Hoffmann kunne i kveld fortelle at 1 time før Neiden II stoppet han for å gi hundene litt mat (snack). Han ga hundene mat etter tur og kunne se at også Dolcetto var klar for en godbit. En knust Hoffmann kunne videre berette at da han kom fram til Dolcetto  døde hunden uten forvarsel foran han. Han bedrev deretter førstehjelp i en time på hunden, før det gikk opp for han at en av hans beste hunder var gått bort.

Hunden Dolcetto har under veterinærundersøkelsene på samtlige sjekkpunkter under løpet ikke vist noen tegn på skader eller sykdom. Den er sammen med resten av hundespannet under hele løpet blitt undersøkt av veterinærer. Finnmarksløpet har et veterinærteam bestående av 10 erfarne veterinærer. Disse er fra 5 land, og flere av dem er spesialisert på denne typen dyrehelse. Av samme grunn er de etterspurt til løp verden over. Gjennom løpet gjennomfører disse mellom 10 000 – 15 000 undersøkelser av de 1600 hundene som deltar i årets løp.

-  Vi har undersøkt Dolcetto på hvert sjekkpunkt, han har vært frisk og rask og ikke vist noen tegn på sykdom. Hunden var 2 år, og i god form. Vi vet i dag ikke hva dødsårsaken er. Rutinemessig vil han nå bli sendt til Veterinærinstituttet i Tromsø for obduksjon. Resultatet der vil bli kjent i løpet av 14 dager, uttaler sjefsveterinær Charlotte Leschbrandt.

- Dette er utrolig trist! Thomas er en meget erfaren hundekjører, og dette er det største marerittet for enhver som driver med hund.  Hele miljøet føler i kveld med han, uttaler Hans Petter Dalby, pressesjef i Finnmarksløpet.
Hoffmann har i kveld bestemt seg for ikke å fullføre konkurransen, og avslutter løpet på Neiden II.

Rennleder Marit H. Hoveid forteller at Hoffmann har fulgt alle regler og prosedyrer som trer i kraft når en slik uventet og trist hendelse inntreffer.

Siste gang en hund døde under Finnmarksløpet var i 2007.

Vi ber om at man viser hensyn til den berørte kjøreren og at henvendelser skjer gjennom løpets pressetalsmann Hans Petter Dalby.

Finnmarksløpet vil komme med ny melding når obduksjonsrapporten er klar.

Hans Petter Dalby, Pressesjef
Mobil: 99027981 E-post: press@finnmarkslopet.no

Partnere