Finnmarksløpet

Webshop

- Nå er jeg skikkelig sliten!

Skrevet av: Heidi Jacobsen/Niels Westphal
Dato: 09.03.2004 13:25

En utslitt Peter Jahnsen ble første kjører til Kirkenes. Etter en knalltøff etappe ankom han sjekkpunktet kl. 12.29. Peter ble ønsket velkommen av museumbestyrer Silja Arvola som overrakte Peter en gave fra Grenselandsmuseet og ett bevis på at han har vunnet enn pall med Royal Canin hundefor til en verdi av 15 000 kroner. Men turen fra Neiden hadde vært tøff og skaden i armen er ikke blitt bedre av 135 kilometer på sleden. - Jeg kan nesten ikke bruke armen, fortalte han.

Rett etter ankomst forteller Peter at det tyngste under etappen er at det begynner og tære skikkelig på kreftene nå.

-Vi går rundt oss selv, og det er frustrerende. For å holde ut må en prøve å ikke tenke, og kose seg så godt en kan, sier han.

I tillegg til at etappen er av den tøffeste og lengste sliter Petter fremdeles med armen sin.

- Det er jævlig vondt. Hevelsen vokser og vokser og det er et stort handikapp for meg, jeg kan neste ikke bruke den ene armen.

På spørsmål om hvordan han skal legge opp løpet videre svarer han at han først og fremst skal undersøkes av en lege, hvile noen timer for så å planlegge løpet videre derfra. Petter vil ikke si noe videre hvorvidt han må bryte løpet eller ikke. - Jeg får snakke med legen først og fremst, sier han.

Han er litt overrasket over at han ikke ble tatt igjen underveis.

- Jeg synes det gikk trått til tider, og de andre hadde tolv timers hvilen i Neiden. De burde ha kjørt fortere enn meg, sier han, og spør om han kan få lov til å kjøre videre.


Publikum: Peter Jahnsen ble tatt imot av mange barnehagebarn og
andre fremmøtte utenfor Grenselandsmuseet i Kirkenes.

Partnere